Bakan Kavaf, şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli'de şehit aileleri ve gazilerle birlikte iftar yaptı.

Denizli Polisevi'nde Denizli Valiliği'nin düzenlediği

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli'de şehit aileleri ve gazilerle birlikte iftar yaptı.

Denizli Polisevi'nde Denizli Valiliği'nin düzenlediği iftara Bakan Kavaf'ın yanı sıra Denizli Valisi Yavuz Erkmen, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve çok sayıda şehit yakınıyla gazi katıldı.

Bakan Kavaf, Ramazan'ın bolluk, bereket ve rahmet ayı olduğunu, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının daha çok pekiştiğini vurguladı. Kavaf, "Kendi vicdan muhasebemizi yaptığımız, kendimizi değerlendirdiğimiz ve geleceğe yönelik, kendimizle ilgili yol haritasını belirlediğimiz, vicdani anlamda duygularımızı daha yoğun yaşadığımız bir ay. Elbette bu yoğunluğun yılın her ayına her gününe yayılmasını, bu yoğunluğun attığımız her adımda yaptığımız her işte hissetmek ve davranışlarımıza yansıtmayı arzu ederiz. Burada bu akşam şehitlerimizin bize emanetleri ve değerli gazilerimizle iftar soframızı paylaştık" dedi.

Şehit yakınları ve gazilerin kendilerine bırakılan birer emanet olduğunu anlatan Kavaf, şunları söyledi: "Devletimiz her dakika her an bütün imkanlarıyla sonuna kadar şehitlerimizin ve gazilerimizin her zaman yanında olmuştur. Yanında olmaya devam edecektir. Biz kendilerine her zaman saygı duyarız. Saygıyla anarız şehitlerimizi. Bize emanetlerinin ve gazilerimizin başımızın üzerinde yeri vardır. Ben milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şiirindeki bir dizeyle seslenmek istiyorum. 'Vurulmuş tertemiz alnında yatıyor. Bir hilal uğruna ya rab, ne güneşler batıyor.' Belki gencecik güneşlerimiz bu toprakların vatan olması için battı ama biz de emanetleriyle onu yaşatıyoruz."

Vali Erkmen de, şehit yakınlarının bu ülkenin her insanına emanet olduğunu, devletin bütün imkânlarıyla şehit yakınlarına ve gazilere yardım etmeyi sürdüreceğini dile getirdi.