Arınç: ABD de, İsrail de artık Türkiye'nin gücünü biliyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Türkiye'nin dünyada itibarı yoktu. ABD Başkanı Barack Obama da İsrail de İslam alemi de artık Tür

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Türkiye'nin dünyada itibarı yoktu. ABD Başkanı Barack Obama da İsrail de İslam alemi de artık Türkiye'nin gücünü biliyor." dedi.

Arınç, Çankırı'da Şahinler Çay Bahçesi'nde halka hitap etti.

"Yaranlar diyarına selamlar olsun" diyerek sözlerine başlayan Arınç, "Türkiye, AK Parti ile bilinen ve ne diyeceği merak edilen bir ülke oldu. Çünkü bu ülkede, bu hükümetin başında zalime karşı hakikati söyleyen bir başbakan var. ABD Başkanı Barack Obama'ya karşı da Şimon Peres'e ve diğerlerine karşı da 'yanlış yapıyorsunuz, haksızlık yapıyorsunuz, Filistin'de, Gazze'de masum Müslümanları öldürüyorsunuz' diyen bir başbakan var. Başı dik, alnı açık bir başbakanımız var. Dünyanın neresinde Türkiye söz konusu olduğunda kendi bayrağının yanında Türk bayrağını taşıyan insanlar var." dedi.

Arınç, şu ifadeleri kullandı:

''Türkiye'nin dünyada itibarı yoktu. ABD Başkanı Barack Obama da İsrail de İslam alemi de artık Türkiye'nin gücünü biliyor. Artık Gazzeli aileler çocuklarına Erdoğan ismini veriyor. Başbakanımızı kurtarıcı gibi görüyorlar. Artık Suriye'ye, Lübnan'a ve Ürdün'e vizesiz giriyorsunuz. Suudi Arabistan'a gittiğinizde soruyorlar 'kimsiniz' diye, Türk olduğunuzu söylüyorsunuz sonra da alışveriş yapınca benim borcum ne diyorsunuz, onlar da 'sizin borcunuz Davos'ta ödendi' diyorlar. Türk bayrağının gölgesinde namaz kılınıyor. Barack Obama, seçildiğinde ilk ziyaretini Türkiye'ye yapıyor. Bu itibarı bize kazandıran, AK Parti hükümetine kazandıran sizin desteğiniz ve dualarınızdır.''

Anayasa değişikliği paketine de değinen Arınç, "Ben utanıyorum şahsen darbe anayasasından... Siz utanmıyor musunuz? Hala bir darbe anayasa ile yönetilmeye, bunun yenisini yapmak lazım, niye korkuyorsunuz? Kenan Evren'in bu anayasa içerisine koyduğu tuzak maddelerden bir tanesi de darbe yapanlar ve yönetenlerden hesap sorulmayacak maddesi idi. Geçici 15 madde yok artık. Kimse darbe yapmayı düşünemez, düşünen de eh artık... Sonunu da iyi düşünsün artık. Bizim yaptığımız anayasa değişikliği bu maddeleri berhava ediyor. Rahmetli Menderes'in emaneti Aydın Menderes diyor ki; Benim bin tane oyum 'evet'tir, diyor. Herkes 'evet' oyu kullansın ki babama okunacak Fatiha gibidir." diyor.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Arınç, "Tunceli'de Kemal Bey açıkça söylüyor 'genel affı çıkaracağız' diyor. Genel af demek suçuna bakmaksızın herkesi dışarı çıkarmak demektir." diye konuştu.

Arınç, iftar yemeğinden sonra teravih namazını kılmak için Sultan Süleyman (Büyük) Camisi'ne geçti.