Tesk Genel Başkanı Palandöken: 'Faiz İndirimi Esnafı Mutlu Etti'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, faiz indiriminin esnafı oldukça memnun ettiğini ifade ederek, "Enerji fiyatlarında indirim yapılması, tezgahların kapanmasını önler" dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, faiz indiriminin esnafı oldukça memnun ettiğini ifade ederek, "Enerji fiyatlarında indirim yapılması, tezgahların kapanmasını önler" dedi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, Halk Bankası'nın esnaf ve sanatkara uyguladığı yüzde 13 kredi faizinin 3 puan düşürülerek yüzde 10'a indirilmesinin çok olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Faiz indiriminin esnafı mutlu ettiğini kaydeden Palandöken, "Sıra vergi ve SGK borçlarının taksitlendirilerek, yeniden yapılandırılmasında. Özellikle üretimde önemli girdi olan enerji fiyatlarında indirim yapılması da tezgahların kapanmasını önler. Faiz indiriminin ardından piyasada haksız
rekabetin, kuralsızlığın sona erdirilmesi, 3D projesinin içerisinin doldurulması esnafa takviye olacaktır. Ülkemizin en büyük sorunu olan işsizliğin düşürülmesinde de büyük fayda sağlayacaktır" dedi.
Türkiye'deki işletmelerin yüzde 98'ini küçük işletmelerin oluşturduğunu belirten Palandöken, "Artık sıra bizde" ifadelerini kullandı.