MHP heyeti, Adana'nın uzak ilçelerini gezdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, Adana milletvekilleri Yılmaz Tankut, Kürşat Atılgan, Muharrem Varlı ve İl Baş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, Adana milletvekilleri Yılmaz Tankut, Kürşat Atılgan, Muharrem Varlı ve İl Başkanı Ahmet Erdoğan'la beraber Adana'nın en ücra ilçelerini gezdi. MHP heyeti, Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerinde vatandaşlarla iftar yemekleri ve teravih namazlarında beraber oldu.

Tufanbeyli ilçe teşkilatının organize ettiği 500 kişilik iftar yemeğine, Adana milletvekillerinin tamamı ve İl Başkanı Ahmet Erdoğan katıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, iftar sonrası yaptığı konuşmada AKP'nin bu anayasa değişikliği ile Türkiye'nin üniter yapısını bozmanın yolunu açmayı amaçladığını ileri sürdü.

Yıldırım, "Ülke insanları arasında doğal olarak mevcut bulunan siyasi karşıtlık çok başka mecralara doğru yönelmiş, siyasetin ekseni kaymıştır. Bugün gelinen süreçte siyasi mücadele hafif kalmakta mesele doğrudan ülkenin istikbalini hedef alınmakta. Mesele, Türkiye Cumhuriyeti'nin var oluşunu ve idamesi haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı diş bileyen iç ve dış hainler AK Parti'nin izlediği milli olmayan politikalar nedeniyle dirilerek devletten pervasızca hesap sormaya yeltenmektedirler. Devlete darbe vurmak için sıraya girmişler, devleti yönetenler ise devleti savunmaktan çok bu ayrılıkçıların sesini yükseltmelerine zemin hazırlamakla meşgul olmaktadırlar." dedi.

Recai Yıldırım, milletvekilleri Kürşat Atılgan ve Yılmaz Tankut beraberlerinde İl Başkanı Ahmet Erdoğan'la Tufanbeyli ilçesinden Saimbeyli ilçesine geçtiler ve teravih namazından sonra ilçe merkezinde toplanan kalabalık bir vatandaş grubuyla sohbet ettiler.

Burada değerlendirmede bulunan Yıldırım, terörün, öncelikle ciddi, tutarlı bir siyasi irade sonucunda kati olarak biteceğini belirtti. Yıldırım "Türk milleti bir başını kaldırsın ve mazisini hatırlasın yeter. Ortada terörist kalmaz." görüşünü savundu.