Chp Giresun Milletvekili Karaibrahim'den Ak Parti'ye Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, partisinin il Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ile katıldığı Van Mitingi'ni ve OR-Gİ Havaalanıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi

Chp Giresun Milletvekili Karaibrahim'den Ak Parti'ye Tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, partisinin il Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ile katıldığı Van Mitingi'ni ve OR-Gİ Havaalanıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van'da düzenlediği mitingini sabote etmek için AK Parti ve BDP'nin el ele verdiğini iddia eden CHP Giresun Milletvekili Karaibrahim, "AK Parti ve BDP vatandaşların CHP mitingine katılmaması için ellerinden geleni yaptı. İki parti kol kola girerek, milletin miting alanına girmesine engel olmaya çalıştı. AK Partili'de diyoruz çünkü bunların içerisinde AK Parti belediye meclis üyeleri de var il genel meclis üyeleri de var, parti yöneticileri de vardı. Bütün bunlar göstermektedir ki AK Parti ve BDP bir anlaşma içerisindedirler. Henüz anlaşma tam olarak sağlanamasa da görüşmelerin açıkça devam ettiği ortadadır. Ayrıca Başbakan bu konuda müthiş bir savunma içerisindedir. Bu savunma normal bir savunma değil suçlululuk psikolojisiyle yapılan savunma olduğu ortadadır" dedi.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Giresun Mitingi'nde fındıktan söz etmemesini de eleştiren CHP Milletvekili Karaibrahim "Giresun fındığın başkentidir. Hiçbir il yoktur ki bir ürünün başkenti olarak adlandırılsın. Giresun bu yönüyle fındık açısından önemli bir yerdir. Böyle bir ile gelen Başbakan hayret uyandıracak şekilde fındıktan ve Fiskobirlik'ten söz etmemiştir. Ayrıca Fiskobirlik, partizanca davranmaktadır. Ortada bir oyun vardı bu oyun bozuldu. Şöyle ki Fiskobirlik, Trabzon'daki binasını Toprak Mahsulleri Ofisi'ne satarak, borcunu ödeyecek, arta kalan parayla da piyasaya sürmek için fındık alacaktı. Bu da piyasadaki fındık fiyatlarını elbetteki düşürecekti.Bu oyun kamuoyu oluşması sonucu tutmadı ve bozuldu. Kaldı ki Başbakan'ın Fiskobirlik'in sorunlarının çözülmesi için talimatından bahsedildi. Fiskobirlik kendi binasını satıp borcunu ödeyip, artakalan parayla fındık alacaksa bunda Başbakan'ın talimatına ne hacet. Satar binasını öder borcunu. Başbakan talimat verecekse karşılıksız silinsin borcu ve açılsın kredi yolu" diye konuştu.
İktidarın OR-Gİ Havaalanı konusundaki açıklamalarını samimi bulmadığını da kaydeden Milletvekili Karaibrahim "OR-Gİ konusunda, AK Parti'nin Giresun Milletvekilleri farklı maliyet veriyor, Ordu milletvekilleri farklı. Ulaştırma Bakanı farklı tarih veriyor, Başbakan farklı. Hangisi doğru söylüyor.Ulaştırma Bakanı 2010 Ek Yatırım Programı'na alınarak yıl başından önce temel atılacak demişti. Başbakan 2011 Mart ayını işaret etti. Bunların hepsi bir çelişki. Ancak yapılan açıklamalara inanmak istiyoruz. Havaalanı projesi gerçekleşirse de emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliriz" şekline konuştu.