Başkent'te bir vatandaş KPSS'nin iptali için dava açtı

Ankara'da Onur Yalçın isimli bir vatandaş Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS)'nda kopya çekildiği iddiasıyla, sınavın bütün sonuçları ile yürütmesinin d

Ankara'da Onur Yalçın isimli bir vatandaş Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS)'nda kopya çekildiği iddiasıyla, sınavın bütün sonuçları ile yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne dava dilekçesini veren Yalçın'ın avukatı Levent Gök çıkışta konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bu yıl yapılan KPSS'ye müvekkilinin de katıldığını belirten Gök, müvekkilinin 70 puan alarak memuriyet başvurusu yapma olanağını büyük ölçüde kaybettiğini savundu. KPSS'de kopya çekildiği ya da soruların ve cevapların çalındığı sızdırıldığı iddialarının artık yüksek sesle konuşulur hale geldiğini belirten Gök, "Önceki yıllarda tüm soruları bilen hiçbir aday çıkmazken, bu kez 350 kişi eğitim bilimleri testinde 120 sorunun tamamını doğru olarak yanıtlamış gözükmekte olup, bunlar arasında 4 evli çift ve 20'ye yakın akraba bulunmaktadır." dedi.

2010 yılı sınavının adil ve güvenli bir ortamda yapılmadığını öne süren Gök, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kamuoyunun infiale kapıldığını ancak, yapılan açıklamaların tatmin edici olmadığını söyledi.

Anayasa'nın 70. maddesiyle güvence altına alınan kamu hizmetlerine girme hakkının çiğnendiğini belirten Avukat Gök, "Müvekkilim de uzun süre çalışma ve kurs programından sonra adaletsiz bir sınav uygulamasının mağduru olmuştur. Çok sayıda kişiye dağıtılan sınav soru ve cevapları, puanlamayı ve sıralamayı büyük ölçüde etkilemiştir. Müvekkilim, sınav sonuçlarının bu şekilde tescili halinde herhangi bir işe giremeyecek, telafisi güç zarara uğrayacaktır. Uygulamanın devam etmesi halinde atama ve iş başvurularının kabul edilmesinden sonra sınavın iptal edilmesi durumunda yüz binlerce kişiyi ilgilendiren bir sorun ve kaos ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.