Katmerci'den Anayasaya Destek Çağrısı

AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, referandum çalışması için gittiği Ödemiş'te CHP'ye yüklendi

Katmerci'den Anayasaya Destek Çağrısı
AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, referandum çalışması için gittiği Ödemiş'te CHP'ye yüklendi. Katmerci; "CHP şimdiye kadar yaptığı gibi korku pompalama siyaseti yapıyor. Yıllardan beri yeni politika üretemediler. Her zaman olduğu gibi asılsız söylemlerle vatandaştan 'Hayır' oyu istiyorlar" diye konuştu.
12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliliği oylaması öncesi İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne giden AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, vatandaşlara referandumda 'Evet' denilmesinin önemini anlattı. Ödemiş'in Bademli Beldesi'nde Belediye Başkanı Selahattin Kundak, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Emin Davran, İzmir Kamyoncular Kamyonetçiler Esnafı Odası Başkanı Yıldırım Kaya'nın yanı sıra çok sayıda dernek başkanı ve vatandaşın yer aldığı iftar davetine katılan Katmerci, iftar yemeğinin ardından vatandaşların referandumla ilgili sorularını yanıtladı.
"BU ANAYASA MİLLET PROJESİDİR"
Anayasa Değişiklik Paketi'ndeki Anayasa Mahkemesi ve HSYK konusundaki maddelerle ilgili spekülasyonlar yapıldığını dile getiren İsmail Katmerci; "CHP, TBMM'deki çalışmaların hemen ardından değişiklik paketini Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Anayasa mahkemesi bütün maddeleri inceledi ve hukuka aykırı olmadığına karar verdi. Anayasa Mahkemesi bile kendi yapılanması ile ilgili değişiklikleri hukuka aykırı bulmazken CHP'liler durumdan kendilerine vazife çıkarıyor. Şunu iyi bilmek gerekir ki; Anayasa Değişiklik Paketi bir AK Parti projesi değildir, bu bir millet projesidir. Bunun için milletimiz için darbe anayasasının tarihe karışmasına evet diyeceğiz. Çocuklarımıza istismara son diyeceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza, baş tacımız olan yaşlılarımıza pozitif ayrımcılık yapılsın diyeceğiz. Şehitlerimizin dul ve yetimlerine, gazilerimize pozitif ayrımcılık yapılsın diyoruz. Bunlar için 'evet' diyeceğiz" diye konuştu.
"CHP HALKA KORKU POMPALIYOR"
Milletvekili Katmerci, CHP'nin referandumun hangi maddelerine karşı çıktığının sorulması üzerine ise şunları söyledi: "Anayasa Değişiklik paketi ilk oluşturulduğunda CHP sadece 3 maddeye karşı çıkıyordu. Bu maddelerden bir tanesi meclisten geçmedi. Geriye iki madde kaldı. Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili olan iki maddeye itiraz ediyor. Zaten geriye kalan 26 maddeyi yerinde bulduklarını ilk başta açıklamışlardı. Durum böyleyken eğer Meclis çalışmalarını kilitlemeye çalışmasalardı yerinde buldukları 26 maddeyi Meclis'te çıkarırdık, sadece geriye kalan iki maddeyi referandumda halkımızın önüne getirirdik. Ancak CHP'nin içindeki zihniyet her zamanki gibi ağırlığını koydu, çalışmaları baltalamaya çalıştı. Yıllardan bu yana halkın yararına hiçbir politika üretmeyen CHP şimdi yine korku pompalama siyasetiyle vatandaştan Hayır oyu istiyor. Halkımız her konuda doğru kararı verir."