Basketbol Federasyonu günlük 25 bin kişiyi konaklatacak

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Karagözoğlu, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda günlük 25 bin davetliyi konaklatacakl

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Karagözoğlu, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda günlük 25 bin davetliyi konaklatacaklarını açıkladı. Şampiyonayı seyretmek üzere 30 binin üzerinde turistin beklendiğini hatırlatan Karagözoğlu, TBF olarak konaklamasından sorumlu oldukları kişi sayısının 25 bin olduğunu belirtti. Karagözoğlu, Türkiye'nin dünyanın en büyük spor organizasyonları arasında bulunan Dünya Basketbol Şampiyonası kapsamında Basketbol Dünya Kongresi ve Children Of The World organizasyonlarına da ev sahipliği yapacağını hatırlattı.

TBF Yönetim Kurulu üyeleri Karagözoğlu ve Atakan Karakaplan ile 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası İzmir Direktörü Celal Arısan ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Asbaşkanı Firuz Koçaş, İzmir'de müsabakaların oynanacağı Halkapınar Spor Salonu'nda bir basın toplantısı düzenledi. Karakaplan, şampiyonada D grubu müsabakalarının oynanacağı İzmir'in, Avrupa basketbolunun ilk sekiz takımından üçüne ev sahipliği yapacağını hatırlattı. İzmirlilerin şampiyonaya ilgi gösterdiğini ifade eden Karakaplan, ilk gün müsabakaları için internetten 3 bin 500 bireysel bilet satıldığının altını çizdi.

İzmir Direktörü Arısan ise karşılaşmaların oynanacağı Halkapınar Spor Salonu'nun standartının yükseltilmesine yönelik 4 aydır süren çalışmaların tamamlandığını, 160 gönüllünün desteğiyle şehrin turnuvaya hazır olduğunu kaydetti. MHK Asbaşkanı Koçaş da şampiyonası'nda görev yapacak 40 hakemin, dört şehirde 10'arlı gruplar halinde müsabakaları yöneteceğini söyledi.