ATSO Yelken Yarışı 28-29 Ağustos'ta

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan 'ATSO Zafer Kupası Yelken, Optimi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan 'ATSO Zafer Kupası Yelken, Optimist ve Laser Yarışları'nın 28 - 29 Ağustos 2010 tarihlerinde yapılacağını bildirdi.

ATSO Zafer Kupası'nın artık geleneksel hale geldiğini ve her yıl katılımcı sayısının arttığını belirten Budak, "Yarışlar ile yeni nesillere deniz sevgisi aşılamayı hedefliyoruz." dedi.

Antalya'da yaşayanların denize sırtını döndüğü şeklinde genel bir kanının olduğunu dile getiren Budak, "Oysa denizimiz Antalya'nın yaşam damarlarından biridir. Oda olarak Zafer Kupası'nı düzenlemekteki amacımız; hem yeni nesillere deniz sevgisini aşılamak, hem de Antalya'da yaşayanların denize olan ilgisini canlandırmak." diye konuştu.

Zafer Kupası yarışlarının her geçen yıl daha büyük katılıma sahne olduğunu kaydeden Budak, bölgesel olarak düzenlenen yarışları önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası çapta gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Budak, "Tüm üyelerimizi ve halkımızı 28 – 29 Ağustos günleri falezlerden ve sahilden yarışları izlemeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İki gün sürecek organizasyonun ilk gününde Antalya ve bölgesindeki kulüplerin sporcuları, optimist genel, optimist kızlar, optimist junior ile laser 4.7 genel, laser 4.7 junior kategorilerinde yarışacak. 28 Ağustos cumartesi günü saat 11.00'de start alacak yarışlarda, sporcular Büyük Liman, Konyaaltı Varyantı ve Kaleiçi güzergahında dereceye girmek için mücadele edecek.

29 Ağustos Pazar günü ise Antalya sahilleri, yelkenli yatların mücadelesine sahne olacak. Saat 12.00'de startı verilecek olan yarışta, yatlar Büyük Liman ve Baba Burnu (Lara Feneri) arasındaki parkurda, madalya alabilmek için yelken basacak. Yarışlar, Antalyalılar tarafından, Konyaaltı Sahili, Atatürk ve Karaalioğlu Parkları ile falez kıyı bandı boyunca izlenebilecek.