Üniversiteyi kazanan engelli öğrenciye dizüstü bilgisayar ve altın verildi

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, LYS'de 396 puan alarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan yürüme engelli

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, LYS'de 396 puan alarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan yürüme engelli Hatice Boztaş'ı evinde ziyaret ederek, dizüstü bilgisayar ve altınla ödüllendirdi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 2004 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu beli üç yerinden kırılan ve bacakları felç olan Boztaş, yaşama azmini kaybetmeyerek liseyi dışarıdan bitirip üniversiteyi kazandı. Kaza geçirdiğinde 8. sınıfta olduğunu belirten Boztaş, "Kazadan sonra eğitimime Açık Öğretim Lisesi'nde devam ettim. LYS'de 396 puan alarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ni kazandım. Bundan dolayı son derece mutluyum. Fizik tedavim halen sürüyor. Walker denen destek aletiyle yürümeye çalışıyorum. Okulumu bitirdiğimde öğretmen olmak veya üniversitede öğretim elemanı olarak kalmak istiyorum." dedi.

Hatice Boztaş'ı evinde İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile birlikte ziyaret eden Vali Erkmen, gösterdiği azimle çok daha güzel işler başaracağına inandığını ifade etti. Erkmen, "Hatice, öğretmen olarak ülkemize çok güzel çocuklar kazandıracak. Kendisini, göstermiş olduğu azimden ve başarıdan dolayı kutluyorum." şeklinde konuştu. Sigorta emeklisi babası Veli Boztaş ve ev hanımı annesi Ülkü Boztaş'ı da kutlayan Erkmen, Hatice'ye altın ve dizüstü bilgisayar verdi. Bu yıl kardeşiyle birlikte LYS'ye giren ve Akdeniz Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü'nü kazanan Ebru Boztaş'ı da tebrik eden Vali Erkmen, onu da altınla ödüllendirdi.