Bakan Çelik: 'Çağdaş Bir Anayasaya İhtiyacımız Var'

Çağdaş, gelişmiş ve medeni bir ülke olmak için anayasa değişikliğinin şart olduğunu belirten Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Anayasa, baskıcı anlayışlardan arındırılmalı

Çağdaş, gelişmiş ve medeni bir ülke olmak için anayasa değişikliğinin şart olduğunu belirten Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Anayasa, baskıcı anlayışlardan arındırılmalı. Onun için 26 maddeyi herkes iyi okumalı" dedi.
Mudanya AK Parti İlçe Teşkilatı'nın belediye önünde düzenlediği halka açık iftar yemeğine; Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kahraman ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İftarın ardından kürsüye gelen AK Parti İl Başkanı Yalçın, Mudanya'nın referanduma 'evet' diyeceğine inandığını söyledi.
Türkiye'nin dünyada ve bölgesinde parlayan bir yıldız olduğunu belirten Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Bütün ülkeler, Türkiye'yi bir kez daha alkışlayacak. Türkiye'deki bu bileşimden, bu dönüşümden bütün çevremiz ve dostlarımız gurur duyacaklardır. Türkiye normalleşiyor ama halen açıklanmayan sorular var. Tıkanan kanallar var. Hukuk devleti anlayışımızda bazı sıkıntılar var" dedi.

"ÇAĞDAŞ ANAYASA ŞART"
Anayasa paketinin halk oylamasına sunulacağı 12 Eylül'e az bir süre kaldığını hatırlatan Çelik, Türkiye'nin dört dörtlük bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Anayasadaki tıkanan kanalların değişimi için bu değişikliğin şart olduğunu anlatan Çelik, "İnsan hakları ve özgürlükler konusunda dört dörtlük, çağdaş, gelişmiş medeni Anayasa şart. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Tüm siyasi partiler programlarında, seçim beyannamelerinde açık bir şekilde bunu yazmışlar. Öncelikle anayasa bütün bu baskıcı
anlayışlardan arındırılmalı. Çağdaş modern bir anayasaya kavuşmalıyız. Yüce mahkeme yetkisini aşarak esastan inceleme yapıyor. Böyle olursa burada huzur ve barış olmaz. Bizzat hukuksuzluk oluşur. Bu seçim parti seçimi değildir. Bu seçimin öncülüğünü AK parti yapıyor. AK Parti'yi sevmeyebilir oy vermeyebilirsiniz. Bunu 9 ay sonra meydanlarda karşılıklı konuşuruz" şeklinde konuştu.

"26 MADDEYİ İYİ OKUYUN"
Anayasa paketindeki 26 maddenin tek tek incelenmesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Onun için 26 maddeyi herkesin iyi okuması gerekir. Çünkü orada o kadar doğrular var ki. Ana muhalefet partisi, 'Yanlış yapıyorsunuz' dedi. Biz millete getirdik. Ana muhalefet onu Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Mudanyalılar, 12 Eylül'de yapılacak referandumda ilçenizin büyük çoğunluğunun bu anayasa değişikliğine 'evet' diyeceğini umuyorum" ifadelerini kullandı.