Galatasaray taraftarları, yönetime tepki gösterdi

Galatasaray'ın kendi sahasında Bursaspor'a 2-0 yenilmesi taraftarları çileden çıkardı. Karşılaşmanın hemen bitiminde protokol tribünü çıkışı önünde to

Galatasaray'ın kendi sahasında Bursaspor'a 2-0 yenilmesi taraftarları çileden çıkardı. Karşılaşmanın hemen bitiminde protokol tribünü çıkışı önünde toplanan taraftarlar maç içinde devam eden protestolarını burada da devam ettirdiler. Taraftarlar yönetime, "Şerefiniz varsa istifa edin" ve "Adnan Sezgin istifa" tezahüratları yaptı.

Protestoların artması üzerine polis ve güvenlik güçleri protokol giriş önünde önlemler aldı. Yöneticiler içeride toplantı yaparken burada bulunan taraftarlar uzaklaştırıldı.

Öte yandan, sarı-kırmızılı yöneticiler Bursaspor maçının ardından yaklaşık 1 saatlik bir toplantı yaptı. Toplantının bitiminde Başkan Adnan Polat, açıklama yapmazken İkinci Başkan Mehmet Helvacı, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Üst üste alınan yenilgilerin kendilerini üzdüğünü kaydeden Helvacı, "Taraftarlar böyle skorlara tepki gösteriyorlar. Bu akşam taraftarın tepkisini biraz aşırı buldum. Beni bildiğim kadarıyla taraftarlarımız böyle davranmazdı. Maçın son 12 dakikasını oynamadan geçirdik. Taraftarlar bugün doğruyu yapmadılar. Bugüne kadar yaptıkları eleştirilerde onlara hak verdim ama bugün onlara hak vermiyorum. Takımımız sahada oldukça iyi futbol oynadı." diye konuştu.

Bir gazetecinin Teknik Direktör Frank Rijkaard görevine son verilip verilmeyeceğini sorması üzerine Mehmet Helvacı şunları söyledi:

"Rijkaard'ın bugün yapabileceği bir şey yoktu. Onu göndermemiz söz konusu değil. Futbolcular pozisyonları değerlendiremedi. Teknik heyetin yapabilecekleri sınırlıdır. Daha henüz ligin ikinci haftasındayız paniğe kapılmamak gerekiyor. Şu anda sakat futbolcularımız var bundan dolayı kötü sonuçlar alıyoruz. Transer çalışmaları da devam ediyor. Bir kere daha söylüyorum. Bu kadar erken teslim olmayız. Başarısız sonuçlarda teknik heyette sorun olursa onları sorgularız. Ben bu sorunun teknik heyette olduğunu düşünmüyorum.

Helvacı, taraftarlar tarafından istifaya çağrılan Adnan Sezgin'in istifasını istemelerine gerek olmadığını sözlerine ekledi.