Galatasaray-Bursaspor maçının ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, 2-0 yenildikleri Bursaspor maçının ardından yaptığı toplantıda soru almayacağını ve sadece maçın yorumunu

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, 2-0 yenildikleri Bursaspor maçının ardından yaptığı toplantıda soru almayacağını ve sadece maçın yorumunu yapacağını belirterek, lider vasfında oyuncuları olmadığı için oyuncuların etkilendiğini söyledi.

Rijkaard, maça iyi başladıklarını, geriye düşmelerine rağmen üstün olan tarafın kendileri olduğunu belirterek, ''Maçın büyük bölümünde biz daha iyi oynadık. Geçen yılın şampiyonuna karşı oynadık. Onlar ilk golü attı ve öne geçti, bu da bize sorun yaşattı. Onlar kendi sistemlerini devam ettirdiler. 1-0 geriye düşmemize rağmen takım olarak çok iyi mücadele ettik, gol pozisyonlarımız vardı ancak 1-1'i yakalayamadık ve 2-0 yenildik. Tabii son bölümde de takımda lider durumda olan arkadaşımız olmadığından dolayı futbolcuları etkilendi. Taraftarların tepkisi ve aleyhte tezahüratta oyuncuları etkiledi.'' dedi.

Takım üzerinde baskı olduğunu buna rağmen galibiyet için çok çalıştıklarını da belirten Rijkaard, ''Galibiyet için çalıştık, ancak geriye düştükten sonra beraberliği yakalayamadık. Şuan herşey negatif gözüküyor. Futbolun ana sayfası golü atamazsan futbolun kuralları işlemeye başlıyor. Takım halinde çok iyi mücadele ettik, 18 korner attık, maçı rakip sahada oynadık ancak istediğimiz puanı alamadık. Bizim için zor bir an ama daha çok savaşmamız gerekiyor. Perşembe günü oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçına konsantre olup oradan galibiyetle dönmek istiyoruz. Kritikler olacak, yapılan eleştiriler bize de yansıyor, daha çok çalışıp istediğimiz sonuçları almaya çalışacağız.'' diye konuştu.

Rijkaard, transfer ihtiyaçları olduğunu da belirterek, ''Transferlerle ilgili sorular var, yönetimle görüşüyoruz, aradığımız futbolcuyu bulamadık, görüşmelerimiz sürüyor. Transfer yapabilirsin, yapmış olmak için yaparsın fakat bizim ihtiyacımız bu değil, takımın ihtiyacı olan oyuncu arıyoruz. Yönetim kurulumuz da çok çalışıyor en azından 2-3 tane daha oyuncu getirmek için çalışılıyor, beklememiz gerekiyor. Acele edip yanlış yapmak istemiyoruz.'' diyerek sözlerini tamamladı.

ELANO: HER GÜN 10 TANE TELEFON GELİYOR AMA CİDDİ BİRŞEY YOK

Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Elano ise takımın içinde bulunduğu durumu değerlendirirken yaptığı açıklamada, ''Her hangi bir problem olduğunu düşünmüyorum, böyle kötü durumdan takım olarak birlikte çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Yani biz oyuncular takım olarak bu durumu düzelteceğiz.'' dedi.

Elano, transferle ilgili olarak ise, ''Dürüst olmam gerekirse hergün 10'a yakın telefon alıyorum, fakat bu hep sözde kalıyor, resmi olarak birşey yok. Kulübüme ve takımıma gelen resmi birşey yok. Şuan buradayım, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Benim ağzımdan benimle ilgili yazılanların hepsi yalan. Ben buradayım ve bana gelen resmi bir teklif yok.'' diye konuştu.

Dünya Kupası'ndaki sakatlığı ve takıma geç katılmasıyla ilgili olarak ise, ''Milli takımdaki sakatlığım ciddiydi, bileğime darbe almıştım. Bir ay 5 gün hiç antrenman yapmadım. Havuz ve bisiklet çalışması yaptım. Takımla birlikte çalışmalara başladım, zorlandığım ve sakatlığımın beni zorladığı anlar oldu. Şimdi iyiyim ve çalışmalarıma devam ediyorum.'' dedi.

Takımdan beklentilerin yüksek olduğunu da belirten Elano, ''Benden de beklentiler yüksek, fakat bu bir grup ve takım oyunu. Eleştiriler var, takım olarak elimizden geleni yapıp daha iyi şeyler yapmak için çalışacağız.'' diye konuştu.

Oyuna girerken Rijkaard'ın kendisine neler söylediğinin sorulması üzerine ise Brezilyalı oyuncu, ''Hocamızla biryıldır beraber çalışıyorum, benden ne istediğini biliyorum. Ben oyuna girdiğimde gerideydik, topa sahip olmamı ve takımı yönlendirmemi istedi, ben de bunu yapmaya çalıştım.'' dedi.

Mesut Özil ile birlikte Dünya Kupası'nın en iyilerindendi, Mesut Özil, Real Madrid'e gitti, burada Galatasaray'da kalması hayal kırıklığına neden oldu mu sorusuna ise, Elano, ''Dünya Kupası'nda iyiydim, Mesut'u da tebrik ediyorum. Transfer olmadım diye hayal kırıklığı yaşadığımı söyleyemem, burada mutluyum, buraya dönerken de transfer olmadım diye de hayal kırıklığı yaşamadım.'' diye cevap verdi.

ERTUĞRUL SAĞLAM: KAZANMAK İÇİN 20'YE YAKIN SEBEBİMİZ VARDI

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, ''Bu maçı kazanmak için bir çok sebebimiz vardı. Oyuncularımızla konuştuğumuzda alt alta 20 tane neden sıraladım. Bunun başında ise geçen yılın şampiyonu olmamız vardı.'' diyerek şöyle konuştu;

''Sezona Süper Kupa'yı kaybederek başladık, eleştiriler ve aldığımız sonuç kamuoyu önünde bizi kötü durumda gösterdi. Bursaspor gerçeğini ispatlamak için iyi bir fırsattı, Galatasaray'ı İstanbul'da 18 yıldır yenemiyorduk, bunları da hesaba katarak güzel bir oyun oynayarak kazanmak istedik. Bir prestij maçıydı, ligin zirvesine yerleşmekte önemliydi. Şampiyonlar Ligi maçları öncesinde de kazanmamız önemliydi. Bu nedenlerden dolayı oyuncularımızda çok iyi mücadele ettiler.

Hafta başından beri Galatasaray'a çok iyi hazırlandık, ortaya koyduğumuz mücadele, sahadaki görev anlayışımız ve takım olduğumuzun nasıl olduğunu gösterdik. Defanstaki de forvetteki de en iyi şekilde görevini yaptı. Bizim için çok iyi geçen bir karşılaşma oynadık, gelecek adına umutlandık. Hatalarımız da vardı onları azaltmak için daha çok çalışacağız. Camiamıza 18 yıl sonra bir Galatasaray galibiyet hediye ettiğimiz için mutluyum. Taraftarımıza da buraya kadar gelerek bizi destekledikleri için teşekkür ediyorum.''

Galatasaray'la Ali Sami Yen Stadı'nda oynamanın kolay olmadığını belirten Sağlam, ''Önemli oyuncuları var, kendi sahasında oynuyor. Hem rakibi durduracaksınız gol yemeyeceksiniz hem de gol bulacaksınız. Defansif bir oyun değil akıllı bir oyun ortaya koyduk. Bazı önemli maçlar oynayacağız. Şampiyonlar Ligi deplasmanlarında da bu tarz bir oyun oynarız. Kendi sahamızda ise ofansif bir oyun ortaya koyacağız. Biz Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için oynamayacağız, hedefimiz gruptan çıkmak, onu başaramıyorsak, grubu 3. bitirmek ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmek.'' dedi.

''Bir teknik adam olarak Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Bursaspor'un daha üst düzey oyuncularla oynamasını isteriz, fakat kulübümüzün durumu da gözönünde bulundurulmalı.'' diyen Sağlam, elindeki kadronun da iyi oyunculardan kurulu olduğunu belirterek, hakem kararlarıyla ilgili olarak da şunları söyledi;

''Hakem Volkan'a kırmızı kart gösterebilirdi. Galatasaray seyircisi çok akıllı, futbolu biliyor. Hakemi de etkisi altına almasını biliyor. Fakat hakemin Volkan'a göstermediği kırmızı kartı konuşurken, diğer pozisyonlarını da konuşmak gerek.''

Rakibe çok fazla korner verdiklerini ve bu sıkıntının giderilmesi için çalışacaklarını da belirten Ertuğrul Sağlam, maçın son dakikalarında tribünlere yansıyan tartışmanın oyuncu - teknik adam arasında yaşanan bir olay olduğunu ve Ali Tandoğan ile aralarında bir problem olmadığını da sözlerine ekledi.

Ali Tandoğan ise yaptığı açıklamada, Galatasaray gibi büyük bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, güzel bir maç olduğunu, Galatasaray'ın üzerindeki baskıyı iyi değerlendirdiklerini söyledi. Bursaspor'un da 5. büyük olduğunu belirten Ali Tandoğan, Şampiyonlar Ligi maçları ve yoğunluğun bu yıl hedeflerinden kendilerini aşağıya çekebileceğini söyledi.

İvan Ergiç ise, ''Maç başında zorlandık, her topa bastılar ve değişik bir taktikle oynadılar. İlk golü yedikten sonra da daha çok risk aldılar ve baskı kurdular, biz ise ikinci golü bulduk, bu golde şans bizden yanaydı. Bizim oyun anlayışımızda kanatlardan hızlı oyuncuları çıkarmaktı, bunu da zaman zaman iyi uyguladık.'' dedi.