Çalışıp Hem Ailesine Baktı Hem Üniversiteyi Kazandı

Adana'da babası akciğer kanseri olan 19 yaşındaki Şadiye Karaduman öğlene kadar bir işte çalışıp, kazandığı parayla hem ailesine baktı hem de dershaneye gidip, Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü kazandı

Adana'da babası akciğer kanseri olan 19 yaşındaki Şadiye Karaduman öğlene kadar bir işte çalışıp, kazandığı parayla hem ailesine baktı hem de dershaneye gidip, Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü kazandı.
Lisans yerleştirme sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanarak binlerce öğrencinin hayali gerçek oldu. Ancak Adana'da yaşayan 6 çocuklu Karaduman ailesinin ortanca kızı Şadiye Karaduman ve ailesinin sevinci daha büyüktü.
Şadiye, 48 yaşındaki babası fırın ustası Mehmet Karaduman'ın 4 yıldır akciğerindeki kanserle mücadele ettiği için çalışamadığından yıllardır hem okuyor hem de bir iç çamaşır firmasında tezgahtarlık yaparak ailesine bakıyor. Annesi Nezaket Karaduman da kayınvalidesi Şadiye Karaduman(82) felç olduğu için ona baktığından çalışamıyor. İki odalı evde 8 kişi yaşamak zorunda kalan aile, kızlarının üniversiteyi kazanması için bir odayı tamamen ona ayırdı. Liseyi de tezgahtar olarak çalışarak okuyan Karaduman,
liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi kazanmak için dershaneye gitmek istedi ancak babası çalışamadığı için parası yoktu. Bu nedenle Karaduman, tezgahtarlığa devam ederek ailesine de bakmaya devam etti. Daha sonra Karaduman yaz boyunca gece-gündüz demeden çalışarak para biriktirip dershaneye yazıldı. Ancak ailesine de bakmak zorunda olduğu için öğleye kadar yine çalışmaya devam etti. Dershane çıkışları da ek ücret almak için tezgahtarlık yapmaya devam etti. Diğer zamanlarda ise gece-gündüz ders çalıştı.
Çoğu günler uykusuz kaldı. Ancak sonuçlar açıklandığında Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü kazandığı için bütün yorgunluğu bitti. Şadiye Karaduman şimdi de çalışarak üniversiteye gidecek harçlığını biriktiriyor.
Şadiye Karaduman, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için çalışmak zorunda kaldığını, hem ailesine baktığını, hem de dershane parasını çıkardığını belirterek, "Bazı günler sabaha kadar ders çalıştım. Çok yoruluyordum. Öğleye kadar işte, öğleden sonra dershanede, akşam da evde ders çalışıyordum. Ama şimdi çok mutluyum. Üniversiteyi kazandığım için bütün yorgunluğum bitti" dedi.
Asıl sorunun şimdi başladığını kaydeden Karaduman, babasının hala çalışamadığını bu nedenle Elazığ'da iş bulup çalışması gerektiğini anlatarak, "Okumam için çalışmam gerekiyor. Elazığ'a gidince ilk işim iş aramak olacak. Bulamasam da bir çaresine bakıp okuyacağım. Mutlaka okumalıyım" diye konuştu.
Anne Nezaket Karaduman(44) ise kızının çok zor şartlar içinde sınava girdiğini ancak zoru başardığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Kızımın okumasını istiyorum. Ancak onun okuması için devletten yardım bekliyoruz. Ne olur onun okuması için yardım edin" şeklinde konuştu.
Baba Mehmet Karaduman ise kendisinin 4 yıldır çalışamadığını karaciğerinde kanser olduğunu anlatarak, "Kızım hem çalışıp dershaneye gitti hem de bize baktı. Ben kızımla gurur duyuyorum. Onun için çok mutluyum. Benim diğer kızım da üniversiteyi kazanmıştı ancak gönderememiştik. İnşallah bu kızım okur. Ben yeşil kartlıyım devlet beni 4 yıldır tedavi ettiriyor. İnşallah kızıma da sahip çıkar" temennisinde bulundu.