Artvin'in ilk özel koleji gün sayıyor

Özel okulu olmayan birkaç ilden biri olan Artvin'in bu hasreti yeni eğitim-öğretim yılında son bululuyor. Gerek üniversite sınavlarında gerekse Seviye

Özel okulu olmayan birkaç ilden biri olan Artvin'in bu hasreti yeni eğitim-öğretim yılında son bululuyor. Gerek üniversite sınavlarında gerekse Seviye Belirleme Sınavları (SBS)'de son sıralarda yer alan Artvin'e eğitim öğretim ve sosyal alanda yeni bir heyecan katacak olan Özel Menderes Koleji, Eylül ayında faaliyete başlayacak. Kolejin, Artvin'nin eğitimdeki imajına da önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Özel Menderes Koleji'nin Müdürü Harun Var, "Okulumuz, Türkiye geneli önemli başarılar elde etmiş olan özel okullarda çalışmış tecrübeli öğretmenlerle faaliyetine başlayacak. Biz Artvin'de özel okulculuğu ilk defa yapmayacağız. Bundan önce görev yaptığımı Şahika Koleji Türkiye'de ilk 150 okul arasına girmiş, olimpiyatlarda dünya ve Türkiye dereceleri yapmış, SBS sınavlarında da yüzde 95 başarı elde etmiş bir okuldu. Öğrenciye birebir rehberlik ve takip, velilerimizle sıkı bir diyalog anlayışı içersinde, modern derslikleri ile Menderes Koleji Artvin'de tatlı bir heyecan oluşturacaktır. 2010-2010 eğitim öğretim yılında faaliyete başlıyoruz. Biz buraya maddi ölçüleri ön plana alarak bir özel okul açmıyoruz. Tek derdimiz, Artvin'in çocuklarına daha kaliteli bir eğitim öğretim sunmak. Artvin için bir şans olarak gördüğüm bu okula çocuklarını kaydettirmeseler bile sadece bilgi almak maksadıyla da olsa tüm Artvinlileri okumuza bekliyoruz." dedi.

Harun Var, okulun birkaç haftalık bir tadilat işinin olduğunu, Eylül ayının ilk haftasında tamamı ile hazır hale geleceğini, bu zaman zarfında Halit Paşa Camii pasajındaki irtibat bürosunda velilerle buluştuklarını kaydetti.