Tanrıverdi: 82 Anayasası Türkiye'nin ayağında prangadır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 1982 Anayasası'nın Türkiye'nin ayaklarında pranga olduğunu söyledi. AK Parti Zonguldak Milletveki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 1982 Anayasası'nın Türkiye'nin ayaklarında pranga olduğunu söyledi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın iftar yemeğine katılan Tanrıverdi, referandumda evet çıkması halinde Türkiye'nin bu prangadan kurtulacağını ifade etti.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli'de iftar yemeği verdi. İftar yemeğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi yanı sıra eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarney Kısık, bazı belediye başkanları, oda ve dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, Ereğli Kız Yetiştirme Yurdu öğrencileri, huzurevi sakinleri, şehit aileleri gazi ve aileleri ile partililer katıldı. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan'ın duasının ardından iftar yemeğini düzenleyen milletvekili Fazlı Erdoğan herkese teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, yaptığı konuşmada, 1982 Anayasası'nın Türkiye'nin ayaklarında pranga olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Darbe anayasaları demokrasiyi doğurmaz. 1961 darbe anayasası bunun açık bir göstergesiydi, 1980 anayasasının da demokrasiyi doğurmayacağı, demokratik düşen sivil düşünen herkes tarafından malumdur. Onun içindir ki o günden bugüne anayasa değişiklikleri ülke gündeminde yerini almıştır. Ne var ki, eyleme dönüşmemiştir, söz olarak konuşulmuştur. Dolayısıyla anayasa değişiklik yönündeki düşünceler için TBMM'de 55 madde üzerinde 15 defa değişiklik yapılmış ise de dikkate değer bir değişiklik yapılamamıştır. Bu değişiklikler yapılamayınca, artık gün geçtikçe Türkiye'de milletimiz anayasanın altında değişim ve dönüşümü gerçekleştirememiştir, gelişimi gerçekleştirememiştir. Çünkü bu anayasa milletimize dar dikilmiş bir anayasadır, vücut ölçülerine uygun değildir, ülkemizin değişim, dönüşüm ve gelişimini sağlayacak bir anayasa değildir. Bu açıdan bu anayasa Türkiye'nin ayaklarında bir pranga olmuştur. İnsanımızın daha fazla demokrasiye kavuşmasını, daha fazla özgürlüğe kavuşmasını engellemiştir. Ülkemizin dış dünyada daha fazla itibar kazanmasını sağlamamıştır. 12 Eylül'de halkımız, kendi iradesiyle, inisiyatifiyle demokrasiye yönünü döndüğünü göstermek, demokratik tercihini ortaya koymak adına sandıklarda bu işin tescilini yapacaklardır."

Tanrıverdi, CHP, MHP, DP ve diğer partilere mensup insanların da liderlerin söyleminden ziyade anayasa değişiklik paketinin içini görerek gerçekler doğrultusunda hareket edeceklerine inandığını sözlerine ekledi.