Çatalca Belediyesi aşevi iftar yemeği veriyor
Çatalca Belediyesi Aşevi, Ramazan ayında da hizmet vermeye devam ediyor

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Ramazan ayında aşevinden yapılan yemek dağıtımının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması anlamında daha etkili bir yol olduğuna dikkat çekerek “Benim Çatalca Belediye Başkanlığı’nda yaşadığım ikinci Ramazan ayım. Biz Çatalca Belediyesi olarak geçen yıl iftar çadırı kurmadık, bu yıl ve daha sonra ki yıllarda da kurmayacağız.
Bunun ilçemizde bir meydana, bir alana kurulmasının daha çok bir gösteriş olduğunu düşünüyorum” dedi.
Başkan Cem Kara “Evet, ihtiyaç sahibi insanlarımız yok mu, var. Bizler belediyemizin arkasında bulunan aşevimizden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sadece Ramazan’da değil, yıl boyunca yemek veriyoruz ve aile reisi evinde çoluk, çocuk bir arada yemeğini yiyebiliyor. İstediği kadar alıyor ve istediği zaman tüketiyor. Kuyrukta beklemek, çadırda kalabalıkta yemek zorunda kalmıyor. Çadırlara yaşlı insanlarımız, hasta insanlarımız, sakatlığı, özrü olan insanlarımız kolaylıkla ulaşamıyor ve zorluklarla karşılaşıyorlar. Bizce en doğrusu, aş evlerinden yemek dağıtımı yapılması.
Biz belediye olarak, aş evinden yemek dağıtmaya ve ihtiyacı olan vatandaşlarımızın da aş evinde yemek yemelerini sağlamaya geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyoruz. Ayrıca en yoksul mahallelerimizden bir tanesi olan Karacaköy Mahallemizde de, günlük 500 kişilik iftar yemeği yapıyor ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Buradaki organizasyonumuzu Belediye Meclis Üyemiz Sayın Remziye Arslanca başkanlığında kadınlarımız, gençlerimiz birlikte yapıyorlar. Yemekler tarafımızdan hazırlanıp ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Yemek yapımı ile ilgili malzemeler ise o bölgede yaşayan ve imkânı olan vatandaşlarımızca temin edilerek bizlere veriliyor. Bu uygulama da çok başarılı oluyor ve genç, yaşlı, fakir, zengin, tüm insanlarımız 30 gün boyunca birbirlerine yaklaşıyor, kaynaşıyor, yardımlaşma, dostluk, kardeşlik ilişkileri gelişiyor. Bu nedenle bu uygulamadan çok büyük mutluluk duyuyorum” dedi.