Hırsızlarla Başedemeyen Esnaf Güvenlik Sistemi Kurdu

Aydın Garaj Caddesi'nde bakkal dükkanı işleten esnaf, hırsızlarla baş edemeyince işyerine kameralı güvenlik sistemi kurdu.

Hırsızlarla Başedemeyen Esnaf Güvenlik Sistemi Kurdu
Garaj Caddesi'nde bakkallık yapan Gani İliş, dükkanının birçok kez hırsızlık olayına maruz kalmasına aldığı tüm önlemlere rağmen engel olmadı. Hırsızlara karşı önlem olarak dükkanın dışındaki dolapları gören bir kamera sistemi ile dükkanın içine alarm sistemi yerleştiren İliş; "Bugüne kadar iki kez dükkanımın içi soyuldu. Dışarıdaki dolaplardan çalınan, dondurma,meşrubat, ekmek,cipsleri saymıyorum . Toplamda gördüğüm zarar 4-5 bin TL arasında değişiyor" şeklinde konuştu.
İliş, kamera sistemi sayesinde, dükkanın dışındaki dolapları gördüğünü belirterek,"Şimdi içim daha rahat. Bir hırsızlık olayı olsa dahi, güvenlik kamerası kayıtlarından hırsızlar tespit edilebilecek. Kurdurduğum alarm sistemiyle de evime daha rahat gidip uyuyorum, aklım dükkanda kalmıyor" dedi.
Bakkal sahibi İliş, alarm ve kamera sistemi için toplam 3 Bin TL harcadığını kaydederken, "İşlerin bozuk olduğu kriz döneminde yaşadığım hırsızlık olayları bana toplamda 7-8 Bin TL'ye mal oldu" diye konuştu.