Ziraat Odası Başkanı Taş 'Evet' Dedi

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş, 12 Eylülde yapılacak olan referandumda oyunun 'Evet' olacağını açıkladı.

Anayasa değişikliğinin bir seçim olmadığını, halkoylaması olduğunu ve bunun da siyasi partilerle bir alakasının olmadığını kaydeden Yakup Taş, anayasa değişikliklerinin kişiler için önem taşıdığından, kendisinin referandumda 'Evet' diyeceğini söyledi.
Adıyaman'da faaliyetlerini sürdüren 'Evet Platformu'nda da yer alan Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş, "Kim, hangi parti kişi hak ve özgürlükleri noktasında, demokrasi noktasında bir adım atarsa biz ona destek veririz. Anayasa değişikliği de vesayetçi yapıdan bizleri kurtaran, 12 Eylül kalıntılarını bertaraf eden ve daha özgür bir yaşam sunan bir anayasa değişikliğidir. Bu anayasayı CHP'de getirseydi 'Evet' derdim, MHP'de getirseydi 'Evet' derdim, bir başka parti getirseydi de 'Evet' derdim. O
zaman AK Parti getirdi diye neden 'Hayır' diyeyim? Elbette 'Evet' diyeceğim. Biz Ziraat Odası olarak, hiçbir siyasi partiye yakın veya uzak durmadan referandumun değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Referandum bir seçim değildir. Referandum, bizim haklarımızı ve bizim geleceğimizi belirler. O zaman buna karar verirken parti gözüyle değil, demokrasi gözüyle bakmak gerekir" dedi.
12 Eylül 1980 darbesinde halkın çok mağdur edildiğini, Adıyaman'da özellikle Alevi vatandaşların yaşadığı dağ köylerinde çok baskı yapıldığını söyleyen Taş, "12 Eylülde köylerimiz, köyde yaşayan insanlarımız çok baskılar gördü. Çıplak bir şekilde kadınları erkeklerin sırtına bindirilip öylece köyün her yanında dolaştırıldı; erkeklerin bıyıkları kesildi. Hiç suçu yokken insanların onuruyla oynandı, gururları incitildi, hakaretler, küfürler yapıldı" şeklinde konuştu.
(AHM-Y)