Samsun'da 10 hektar ormanlık alan kül oldu (2)

Samsun'un Bafra ilçesi ile Vezirköprü ilçesi arasındaki Gölalan Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saa

Samsun'un Bafra ilçesi ile Vezirköprü ilçesi arasındaki Gölalan Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 16:00 da çıkan yangına arazi şartlarının zorlu olması nedeniyle güçlükle müdahale ediliyor. Çam ağaçlarının yoğun olduğu bölgedeki yangına, çevre ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri de müdahale etti.

Yetkililer, rüzgar nedeniyle yayılma endişesi yaşanan yangını kontrol altına almak için çalışmaların sürdürüldüğü belirtti. Şu ana kadar 10 hektarlık alanın yandığı ifade edilen yangına Vezirköprü, Bafra ve Sinop'tan söndürme ekipleri olay yerine intikal etti.

Vezirköprü Orman işletme müdürü Hasan Kemal Yayla, 10 arazöz, bir dozer ve 60 personel ile yangına müdahale etmeye çalıştıklarını belirtti. Kastamonu ve Amasya'dan yola çıkan ekiplerin de kısa zamanda yangın mahalline ulaşacağını ifade eden Yayla, şu anda dozerlerin yangın yerine yol açtığını, yangına ulaşılması ile birlikte arazözlerle müdahale edeceklerini kaydetti.