Bakan Şimşek'ten iş dünyasına: Ülke geleceğini belirleyecek olan anayasaya kayıtsız kalınamaz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 12 Eylül günü referanduma sunulacak anayasa paketiyle ilgili Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Oda

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 12 Eylül günü referanduma sunulacak anayasa paketiyle ilgili Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni (TOBB) kast ederek "İş dünyası Türkiye'nin geleceğini belirleyecek bir konuya kayıtsız kalamaz." dedi.

Anayasa metninin kabul görmesi halinde iş ve aşın önünün açılacağını kaydeden Şimşek, reform paketinin ülke yararına olacağını vurguladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kuveyt Türk'ün ilk sukuk ihracı dolayısıyla verdiği iftar programının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Anayasa değişikliğine TÜSİAD ve TOBB'un sessiz kaldığının hatırlatılması ve buna yönelik değerlendirmelerinin sorulması üzerine Şimşek, "Anayasa değişikliği bir iktidar oylaması değil, herhangi bir partiyle ilgisi yok. Çocuklarımızın geleceğiyle ilgili. Anayasa metnine bakıldığında Türkiye'nin ileri gitmesinin yolunu açacak değişiklikler görülecektir. Yani bu bağlamda içerik değerlendirilsin. Anayasa paketine destek verme yahut vermemenin nedenleri açıklansın. Keşke içerik tartışılsa. İş âlemi Türkiye'nin önemli bir kesimini oluşturuyor. Türkiye'nin geleceğini belirleyecek bir konuya kayıtsız kalamaz. Çünkü bu anayasa değişikliği iş, aş ve üretimin önünü açıyor. Ekmek büyüyecek, özgürlükler artacak. Mükemmel değilse bile ülkeyi ileri taşıyacak, yararına olacak bir metin." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin "Kuveyt Türk'ün sukuk ihracına yönelik beklentileriniz nelerdir?" sorusuna Bakan Şimşek, "Bununla ilgili nokta bir tahmin yapmamız mümkün değil. Ama önemli bir adım olarak görüyorum. Diğer firmalara da tavsiye ederim." cevabını verdi.

Halka arzlarla ilgili bir çalışmalarının olup olmadığının sorulması üzerine ise Şimşek, "Önümüze böyle bir konu, böyle bir talep gelirse gereken değerlendirmeleri yaparız. Halka açılma talebi iş kültürü ve felsefesiyle ilgilidir. Teşviklerle sınırlı değildir. Tahvil ihracı ile halka açılma önemli ve yararlıdır." karşılığını verdi.