Pakistan'a siz de yardım edebilirsiniz

Sel felaketi ile sarsılan Pakistan için Türkiye devrede. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyası kapsamında Pakistan için Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası'nda hesap açıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da şu ana kadar Pakistan'a 10 milyon dolar gönderildiğini açıkladı.

Sel felaketi ile sarsılan Pakistan için Türkiye devrede. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyası kapsamında Pakistan için Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası'nda hesap açıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da şu ana kadar Pakistan'a 10 milyon dolar gönderildiğini açıkladı. Başbakanın açıkladığı Pakistan'a yardım kampanyası için genelge yayımlandı.

Koordinasyonu Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yürütecek. Yardımlar, Ziraat Bankası, Halk ve Vakıflar Bankası'na yapılabilecek. Hem kişisel hem de kurumsal olarak.

Genelgeye göre, Pakistan'a şu ana kadar 4 uçak dolusu 2 milyon  dolar değerinde ayni yardım ile 10 milyon dolar para gönderildi.

Başbakan, "İlk etapta 140 ton ulaştırıldı. Kızılay 18 Ağustos'ta 105 tonluk bir yardım daha gönderiyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız süratle bu hafta kampanya başlatacak" dedi.

Yapılan yardımlar devede kulak

Pakistan son seksen yılın en ağır sel felaketiyle boğuşuyor. En büyük sıkıntı selde zarar gören altyapı yüzünden yardımların bölgeye ulaştırılamaması. İslam Konferans Örgütü de 20 milyon kişinin etkilendiği sel felaketinin yaralarını sarmak için devrede. Ülkenin yeniden toparlanmakı için gereken süre 5 yıl, gereken para ise 15 milyar dolar.

YARDIM İÇİN HESAP NUMARALARI

Pakistan'daki afetzedelere yardım için açılan hesap numaraları da şöyle:

Ziraat Bankası Aşağıayrancı Şubesi

Hesap No : 555 555 55 Ana Hesap
5001 TL hesabı
5002 Dolar hesabı
5003 Euro hesabı

Türkiye Halk Bankası Bakanlıklar Şubesi

Hesap No : 05000005 TL hesabı
5300003 Dolar hesabı
2 P 000023 Euro hesabı

Vakıflar Bankası Finans Market Şubesi

Hesap No : 205 55 55 TL hesabı
405 66 66 Dolar hesabı
405 77 77 Euro hesabı