Kocaeli'de 33 kişi gözaltına alındı

Kocaeli'de bir çeteye yönelik düzenlenen operasyonda aralarında devlet memurlarının da bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Çetenin, Türkiye genelindek

Kocaeli'de bir çeteye yönelik düzenlenen operasyonda aralarında devlet memurlarının da bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Çetenin, Türkiye genelindeki ihalelere fesat karıştırdığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre; uzun süre bir grubu takip eden Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ekipleri, Kocaeli ve çevre illerde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 33 kişi gözaltına alındı. Liderliğini Cimşit kardeşlerin yaptığı çetenin Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Türkiye genelindeki ihalelerine fesat karıştırdığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında Sakarya'nın bir ilçesinde SGK Şube Müdürlüğü yapan A.K. ve Kocaeli Kartepe İlçesi'nde SGK'da görevli bir memurun da olduğu bildirildi.

Operasyon çerçevesinde 100 kişinin ifadesine de başvurulduğu öğrenildi. Kocaeli Emniyeti'nde ifade alma işlemi süren zanlılar, daha sonra adli mercilere sevk edilecek. Öte yandan, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.