Bakan Gönül, Şehit Aileleri Ve Gazilerle İftarda Bir Araya Geldi

Milli Savunma Vecdi Gönül, İzmir Valiliği'nin şehit aileleri ve gaziler için her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Balçova Termal Otel Kardelen Salonu'nda gerçekleşen iftar yemeğine İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.
İzmir'deki tüm asker ve polis şehit aileleri dernekleri ile gazi dernekleri üyesi bin ailenin toplandığı gecede konuşan Milli Savunma Bakanı Gönül, büyük devletlerin büyük problemleri olabileceğini fakat büyük devletlerin büyük evlatları da olduğunu söyledi. Şehit ve gaziler sayesinde Türkiye Cumhuriyeti üzerinde ayyıldızlı bayrağın dalgalandığını ve ezan sesinin eksik olmadığını dile getiren Bakan Gönül, "Devlet olarak siz şehit aileleri ve gazilerimize minnettarız. Devlet olarak sizlerin her zaman
yanındayız. Şehadet bir insanın ulaşabileceği en yüksek mertebedir. İnancımız gereği şehitler ölmez. Belki de hepsi şu anda yanımızda. Hepsini rahmetle anıyorum" diye konuştu.
İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise, her yıl geleneksel olarak düzenlemeye çalıştıkları iftar yemeğine katılan tüm ailelere teşekkür etti. Aziz şehitlerin manevi huzurunda ve gazilerle birlikte olmaktan dolayı onur duyduklarını kaydeden Kıraç, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dilediğini söyledi. Ramazan aynın paylaşma ve yardımlaşma gibi değerleri ön plana çıkardığını ifade eden Kıraç, şehit yakınlarına seslenerek, "Sizler bizim kutsal emanetlerimizsiniz. Şanlı bayrağımız dalgalanıyor ve ezan
sesi susmuyorsa bu şehit ve gazilerimiz sayesindedir" dedi.
İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yavuz Alphan da, İzmir Valisi Kıraç'ın eşi Berrin Kıraç'ı tüm şehit ailelerinin annesi, Vali Kıraç'ı ise babası olarak niteleyerek, "Her zaman bizim yanımızda olan valimize teşekkür ediyorum. Ne zaman bir ihtiyacımız olsa yardım ediyorlar" diye konuştu.
İzmir Müftüsü İbrahim Acar'ın duasından sonra salondan ayrılan Gönül, Ankara'ya hareket etti.