Bakan Çağlayan Belediye Çadırında İftar Açtı

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Safranbolu Belediyesi'nce kurulan çadırda vatandaşlarla iftar açtı.

Referandum çalışmaları kapsamında Karabük'e gelen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası ile belediye başkanlığını ziyaret ettikten sonra esnafları gezdi. Çağlayan, esnaf ziyaretinin ardından belediyenin iftar çadırına geçti. Burada sıraya geçerek yemek alan Bakan Çağlayan, ardından vatandaşlara yemek dağıttı. Sıraya giren vatandaşlara yemek dağıtan Çağlayan, ahçının 'fazla koyuyorsunuz, yetmeyecek' demesi üzerine et yemeğini azaltarak dağıttı. Bakan Çağlayan, daha sonra
KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Başkan Vekili Kamil Güleç ve Genel Müdür Fadıl Demirel ile birlikte iftarını açtı.
Çağlayan, iftar sonrası Misak-i Milli Meydanı'nda halka hitap etti. Bakan Çağlayan, "Bugün muhalefetin, nasıl bir tutum sergilediğini hepiniz görüyorsunuz. İçeriğine hiç değinmeden sırf 'AK Parti bu anayasa paketini hazırladı' diye millete rağmen karşı çıkıyorlar. Referandumu seçim havasına sokmak isteyenlere sizler gereken dersi vereceksiniz. Bu darbeciler tarafından yapılan anayasanın, Türkiye'nin gelmiş olduğu bu döneme, bugününe ve yarınına cevap verir hale getirilmesi gerekiyor."
Yeni anayasanın darbelere ve darbecilere fırsat vermeyeceği vurgulayan Çağlayan, "Türkiye, mafyaların ve çetelerin esiri olmuş ülkeydi. Devlet içinde adeta bir devlet kurmuşlardı. Başbakanımız ile birlikte dik durup hepsini temizledik. Bu anayasa da 'mafya ve çetelere dur' diyor" diye konuştu.
Bakan Çağlayan, daha sonra Hıdırlık Seyir Terasında, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in de bulunduğu, esnafla sohbet toplantısına katıldı.