Kırıkkale Tmo Bu Yıl 137 Bin Ton Alım Gerçekleştirdi

Kırıkkale Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl 9 alım noktasında toplam 137 bin ton hububat alımı gerçekleştirdi.

93 bin ton buğday ve 44 bin ton arpa alımı gerçekleştiren Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bu yılki alımlarda çiftçinin sıkıntı yaşamaması için her türlü önlemi aldığı ifade edildi.
Konu ile ilgili yapılan açıklamada bu yıl hasat döneminde, 1 milyon 64 bin dekarlık buğday, 252 bin dekar da arpa ekili arazi bulunan Kırıkkale genelinde toplam 137 bin ton buğday ve arpa alımı gerçekleştirildiği ifade edildi. Geçtiğimiz yıla oranla ekili alanlarda yüzde 18 artış olan Kırıkkale'de buğday ekiminde düşüş, arpa ekiminde ise artış olduğu kaydedilirken, yine geçtiğimiz yıl 246 bin ton hububat alımı yapıldığı hatırlatıldı.
Yıl başlangıcında öngörülen 160 bin tonluk alım rakamına yaklaşan ve 137 bin ton alım gerçekleştiren Toprak Mahsulleri Ofisinin toplamda gerçekleştirilen alımlardan 15 bin tonluk hububatın emanet olarak alım yaptığı ifade edildi. Balışeyh, Çerikli, Keskin, Karakeçili Şube Merkezi ile Kalecik, Delice, Çelebi ve Sulakyurt ilçelerinde gerçekleştirilen alımlarda çalışanların yoğun bir mesai harcadığı ve ürünlerini teslim etmek isteyen çiftçilerin sıkıntı yaşamaması için çaba gösterildiği kaydedildi.