KGAÖ'nün Ermenistan zirvesine Belarus lideri de katılmayabilir

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'dan sonra Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko'nun da Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü(KGAÖ)'nün Ermeni

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'dan sonra Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko'nun da Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü(KGAÖ)'nün Ermenistan'daki toplantısına katılmayabileceği bildirildi.

Rusya haber portalı Regnum, KGAÖ'nün 20-21 Ağustos günleri arasında yapılacak Erivan zirvesine Belarus lideri Lukaşenko'nun da katılmayabileceğini yazdı. Haberde, Lukaşenko'nun zirvede yer alıp almayacağının henüz kesinlik kazanmadığı aktarıldı. Buna gerekçe olarak ise zirveye katılacak Rusya lideri Medvedev'in ikili görüşme konusunda Lukaşenko'ya henüz randevu sözü vermediğinin yattığı dile getirildi.

Daha önce Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov'un Ermenistan'a gitmeyeceği kesinlik kazanmıştı.

Erivan zirvesine ev sahibi Ermenistan'ı Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'la birlikte Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in katılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Zirvede görülecek bölgesel ve uluslararası güvenlik meselelerinin yanı sıra, Kırgızistan'ın durumunun da ağırlıklı olarak ele alınması bekleniyor.