Fenerbahçe'nin yeni transferleri imzaladı

Fenerbahçe, transfer döneminde kadrosuna kattığı beş oyuncu için imza töreni düzenledi.

Fenerbahçe, transfer döneminde kadrosuna kattığı beş oyuncu için imza töreni düzenledi. Lige 4-0'lık Medical Park Antalyaspor galibiyetiyle başlayıp Şampiyonlar Ligi'nden elenmenin tepkisini azaltan Fenerbahçe, beş yeni transfer için imza töreni düzenledi.

Teknik direktör Aykut Kocaman, Şükrü Saracoğlu Stadyumu basın odasında gerçekleştirilen törende Mamadou Niang, Miroslav Stoch, Issiar Dia, Caner Erkin ve İlhan Eker'i medyaya tanıttı.

Oyuncular hakkında tek tek bilgi veren Kocaman şunları söyledi:

"İlhan Eker, Gençlerbirliği'nde uzun süre oynayan, kaptanlık yapan ve son derece istikrarlı bir oyuncu. Kadromuza katılmasını istediğim oyunculardan biriydi.

"Stoch, Twente ile oynadığımız Avrupa Ligi maçlarında hafızalarımızda önemli yer bıraktı. Çok şey beklediğimiz ve çok büyük umutlarla transfer ettiğimiz birisi. Çok hızlı ve yetenekli bir oyuncu. Umarım her şey beklediğimiz gibi olur.

"Caner Türkiye'de sol tarafta oynayan en önemli oyunculardan birisi. Hem önde hem arkada oynayabilen önemli bir oyuncu. Milli takımımız açısından da önemli bir oyuncu.

"Dia ise son 2-3 yıl içinde Fransa'da çıkış yapan oyunculardan birisi. Bugünün futboluna son derece uygun bir oyuncu. Yüksek sürat ve dripling özelliğine sahip. Hem bizim için hem de kendisi için doğru bir transfer olur umarım.

"Son olarak da bu genç oyuncuların yanına tecrübeli bir isim kattık. Niang'ın aramıza gelmesi uzun bir zaman aldı. Gerek oynadığı maç gerekse attığı gol olarak sürekliliği olan bir oyuncu. Bütün oyuncular risk unsuru taşır ama bunların içinde hata oranını düşürecek çapta bir oyuncu olarak görünüyor. Umarım yanılmam. Hem kendisi hem de takımımız için faydalı bir hamle olmasını diliyorum."

Niang: "Transferim kolay olmadı"

Marsilya'dan transfer edilen geçtiğimiz sezonun Fransa'da gol kralı Niang, çok zorlu bir sürecin ardından Fenerbahçe'ye geldiğini belirtti:

"Kolay olmadı ama en sonunda mutlu sona ulaştık. Avrupa'nın en iyi kulüplerinden birini tercih ettim. Bu kulüp için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Marsilya taraftarının üzgün olduğunu biliyorum ama benim tercihime saygı duyduklarını da biliyorum. Ben de ayrılırken en az onlar kadar üzüldüm.

"Fenerbahçe'de başlayacağım yeni kariyerim beni heyecanlandırdığı için buraya geldim. Yeni bir dönem başlıyor benim için. Marsilya da Fenerbahçe de büyük kulüpler. O yüzden buradayım."

Sarı-lacivertlilerin Fransa liginden yaptığı diğer transfer Dia, "Avrupa'nın en önemli kulüplerinden birine geldim ve çok mutluyum. Burada olmak benim için dünya sahnesinde olmak demekti. Buraya geldim ve başarılı olmak istiyorum" dedi.

Dia, Fenerbahçe'nin Antalyaspor ile oynadığı ilk lig maçını Niang ile birlikte izlediklerini vurgulayarak, "çok güzel bir maç oldu. Ben buraya oynamak için geldim ve bu takıma elimden geleni yapmak için çalışacağım. Formayı alırsam da oynayacağım" diye konuştu.

Caner: "Fenerbahçe içeriden daha da büyük"

Milli oyuncu Caner Erkin, Türkiye'nin ve dünyanın en önemli kulüplerinden birine geldiğinin altını çizerek, "yurt dışında oynadıktan sonra böyle bir tercihte bulunarak Fenerbahçe'ye döndüm. Hem benim hem de Fenerbahçe camiası için hayırlı olur umarım" şeklinde konuştu.

Caner bir soru üzerine Fenerbahçe'nin dışarıdan bakıldığına çok büyük bir kulüp olduğunu ancak içeriden bakınca daha da büyük olduğunu gördüğünü söyledi.

"Ben de böylesine büyük bir camiada olmaktan dolayı çok mutluyum" diyen savunma oyuncusu İlhan Eker, takıma elinden geldiğince faydalı olmak için çalışacağını söyledi.

Slovak futbolcu Stoch, Fenerbahçe'nin kendisiyle ilk olarak geçtiğimiz Aralık ayında temasa geçtiğini ifade ederek, "ancak transfer bu sezon gerçekleşti. Fenerbahçe'nin benimle ilgilendiğini duyduğumda da çok mutlu olmuştum. Ben de diğer arkadaşlarım gibi elimden geleni yapmak ve başarılı olmak istiyorum" dedi.

İmza törenin ardından yeni transferler Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yer alan Fenerium mağazasında taraftarlara imza dağıttı.