30 Yılda Yapılanı 7 Yıla Sığdırdı

Farklı çalışma programı ile her hafta Balçova'nın değişik bir sokağında inceleme yaparak vatandaşların dertlerini dinleyen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, sorunların çözümü içinde vatandaşlar ile birlikte hareket ediyor

30 Yılda Yapılanı 7 Yıla Sığdırdı
Farklı çalışma programı ile her hafta Balçova'nın değişik bir sokağında inceleme yaparak vatandaşların dertlerini dinleyen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, sorunların çözümü içinde vatandaşlar ile birlikte hareket ediyor. Balçova Belediyesi, İzmir'deki belediyeler arasında bütçesi en küçük ilçelerin başında geliyor. Küçük bütçeye, ekonomik krizin de olumsuz etkileri nedeniyle belediyenin gelirlerinin düşmesi eklenince Başkan Çalkaya, hizmetin durmaması için farklı yöntemler uyguluyor. Sosyal belediyecilik uygulamaları dışında diğer tüm harcamalarında tasarrufa giden Başkan Çalkaya, altyapı çalışmalarında da belediyenin tüm olanaklarını kullanarak hizmeti devam ettiriyor.
HALİDE EDİP'E IŞIKLI SEVGİ YOLU
Özellikle sokak yenileme çalışmalarını Fen İşleri Müdürlüğü personeli ile gerçekleştiren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ilçedeki sorunlu sokakları tek tek yeniletiyor. Son olarak Halide Edip Adıvar Sokak'ta yerden ışıklandırmalı Sevgi Yolu yapılması talimatı veren Başkan Çalkaya, projeyi sokak sakinleri ile birlikte şekillendiriyor.
Balçova'da 30 yıldır yapılandan daha fazla ve daha kaliteli altyapı çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Çalkaya; "Kriz nedeniyle altyapı hizmetlerini kendi personelimizin özverili çalışmasıyla yapıyoruz. Balçova'da birçok sokağımızı ve parkımızı yeniledik" diye konuştu.