Memur-sen 'Referanduma Destek Platformu' Kurdu

Adıyaman'ın Besni ilçesinde faaliyet gösteren Memur Sen'e bağlı sivil toplum örgütleri iftar yemeğinde buluşarak Referandum'a destek platformu oluşturdu.

Memur-sen 'Referanduma Destek Platformu' Kurdu
Besni öğretmen evinde düzenlenen iftar yemeğinde Memur-Sen adına bir konuşma yapan Besni Eğitim Bir-Sen Mali Sekreteri Halil Karakuş, Besni'deki siyasi partiler, vakıflar, sendikalar ve derneklerden oluşan 22 sivil toplum örgütü ile referanduma destek vermek için 'Referanduma Destek Platformu'nu kurduklarını açıkladı. Karakuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Ülkemizin yaşadığı ekonomik, siyasal, hukuki ve sosyal sorunun temelinde demokratik bir anayasaya sahip olmayışımızın büyük etkisinin
olduğunu biliyoruz.
Bizler platform içerisinde bulunan isimlerle farklı dünya görüşü ve siyasi fikre mensup olmamıza rağmen ortak paydamız; halkımızın daha mutlu, ülkemizin daha gelişmesi ve gelecekteki aydınlık Türkiye'ye bir adım daha yaklaşmak düşüncesi olup, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliğine 'EVET' diyeceğimizi duyurmaktır.
Bu anayasa değişikliği partiler üstü bir meseledir. Doğru adım kimden geliyorsa gelsin doğruyu kim söylüyorsa söylesin bağnazlıklara kapılmadan desteklenmelidir. Bizler bu hadiseyi bir siyasi partinin projesi olarak değil, milletin projesi olarak görüyoruz.
Daha çok özgürlük, daha çok sivilleşme ve daha çok demokrasi ve Hukukun üstünlüğü için, meclis iradesinin hiçe sayılmaması için 12 Eylül günü referandumda tüm halkımızı sandıkta 'EVET' demeye davet ediyoruz. Farklı görüşlere sahip olabiliriz ama aydınlık bir Türkiye için hep birlikte 'EVET' diyeceğiz."