Kto Başkanı Kilci'den İşsizlik Oranı Değerlendirmesi

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, 2

Kto Başkanı Kilci'den İşsizlik Oranı Değerlendirmesi
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, 2.6 puan düşüşle yüzde 11 olan işsizlik oranları ile ilgili değerlendirme yaptı. Kilci, "Bu düşüş sürdürülebilir istikrara dönüştürülmeli" dedi.
İşsizlik oranı Mayıs'ta geçen yılın aynı dönemine göre 2.6 puan gerileyerek yüzde 11 olarak açıklandı. Rakamların açıklanması sonrasında bir değerlendirme yapan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hasan Ali Kilci, "Bu konuda gerçekten bir iyileşme var ve biz bu iyileşmeden dolayı mutluyuz" dedi.
İşsizlik oranlarını açıklayan TÜİK'in rakamları arasında fark bulunduğunu bildiren KTO Başkanı Kilci, "TÜİK bu işi iyi yapmıyor. TÜİK sürekli olarak, iki dönem sonra verdiği rakamları revize etmek zorunda kalıyor. Açıklanan yüzde 11'lik oran doğru değil, asıl rakamlar yüzde 12.5 civarında olmalı. Çünkü geçtiğimiz dönemde yatırım ve yeni istihdam alanları oluşturulmadı. Sadece inşaat sektöründe bir hareketlenme oldu ve bir kısım işsizlere merhem oldu. Bu rakamları yıl sonunda görmek lazım" diye konuştu.
Başkan Kilci, "İşsizlik oranlarındaki 2.6'lık düşüş sürdürülebilir istikrara dönüştürülmeli. Türkiye'nin en önemli meselelerinden biri işsizlik problemidir. Bu işsizlik problemi gündeme geldiğinde hepimizin ciğeri yanıyor. Hepimizin ciğeri acıyor. Türkiye'de tabiki çok ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntıların yanında işsizlik sıkıntısı çok önde olmalı. Türkiye'nin lüzumsuz gündemlerle işgal edilmesi hiç doğru değil. Evet, referandum da olacak başka çalışmalar da olacak. Devlette devamlılık esastır ama suni gündemler yaratarak ülkenin sıkıntılarından biraz uzaklaşmak doğru değil. Hepimiz iyi niyetlerle elimizden gele bütün gayreti ortaya koymalıyız. Ama hepimiz bilmeliyiz ki, Türkiye'nin en büyük problemi siyasi çalkantıların dışında işsizliktir. Bu konuda gayret sarf edilmesi lazım" ifadesinde bulundu.