Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Referandum Çalışaları Kapsamında Adana'da
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Adana'da partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak bu anayasa değişikliğinin Türkiye'ye istikrar getireceğini söyledi.

demokrasisinin kalitesini artıracak. Türkiye'yi kanun devletinden hukuk devleti çizgisine doğru götürecek. Türkiye bu değişiklik ile çok şey kazanacak. Bu değişiklikten sonra kimse ihtilal yapmaya cesaret edemeyecek. Çünkü ihtilale teşebbüs edenler sivil mahkemelerde yargılanacak. En önemlisi de 80 ihtilalini yapanları koruyan madde tedavülden kalktığı için aradan 30-40 yıl geçse de yapılanların yanlış olduğu halk oylarıyla ortaya koyulacak. 'Hayır Cephesi', siz bu ülkeyi bölüyorsunuz diyor. Ama şimdi onlar
aynı cephe de yer aldılar. CHP, MHP, BDP ve hatta terör örgütü bile hayır cephesinde. AK Parti kapatılsaydı küresel ekonomik krizi böyle atlatamazdık. Burada herkese görev düşüyor. Bu partilerin seçimi değil demokrasinin özgürlüğün seçimi. Siyasi partiler referandumdan bir süre sonra kendi sınavlarını verecekler. Muhalefet, meydanlarda seçim çalışması yapıyor. Hayır oyu istiyorlar ama değişiklik hakkında konuşamıyorlar" dedi.
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ise iftar sonrası AK Parti İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya katılan çok sayıda partiliye 'Evet' ve 'Hayır' arasındaki farkı özetledi. Fırat, daha demokratik, daha özgür, daha refah bir ülke isteyenlerin evet diyeceğini bunların tersini isteyenlerin ise hayır oyu kullanacağını belirtti. Fırat, ilginç bir çıkış yaparak, "Aklı başında birinin anayasa değişikliğine hayır diyebileceğini aklım almıyor" şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude ise referandum için çok az bir zaman kaldığını belirterek, değişikliğin neleri getireceğini halka anlatmak için teşkilatından daha özverili çalışmasını istedi.
Toplantıya, AK Pati Adana milletvekillerinden Fatoş Gürkan, Vahit Kirişçi, Ali Küçükaydın, Necdet Ünüvar ile ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
