Nobre ile Beşiktaş'ın yolları ayrılıyor

Beşiktaş, dört yıldır takımda forma giyen golcü Mert Nobre ile yollarını ayırıyor.

Beşiktaş, dört yıldır takımda forma giyen golcü Mert Nobre ile yollarını ayırıyor. Yeni sezon öncesi yerli futbolcu statüsünde oynaması nedeniyle takımdan gönderilmesi düşünülmeyen 30 yaşındaki oyuncunun kendi isteği ile takımdan ayrılacağı öğrenildi.

İki sözleşmesi olmasına rağmen Türkiye'den ayrılmak istediğini yönetime ileten Nobre'nin önümüzdeki günlerde kulüple yollarını ayırmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yönetimin Nobre'nin geçmişten kalan ve bir milyon euronun üzerindeki alacağı karşılığında oyuncuyu serbest bırakma kararı aldığı da öğreniilriken, teknik direktör Bernd Schuster'in de Nobre'nin ayrılması konusunda sorun çıkarmadığı belirtildi.

Beşiktaş forması altında 39 gole imza atan Nobre, özellikle geçtiğimiz sezon sadece bir gol atarak hayal kırıklığı yarattı.

Beşiktaş ile geçtiğimiz sezon başı mukavele yenileyen ve yıllık 2.4 milyon euro karşılığında üç yıllık sözleşme imzalayan Nobre'nin ülkesi Brezilya'ya dönmek istediği, Yunanistan'dan bazı takımlar ile de görüşme halinde olduğu kaydedildi.

Beşiktaş'a 2006-2007 sezonu başında transfer olan Marcio Nobre, aynı sezon içinde Türk vatandaşlığına geçmiş ve Mert Nobre adını almıştı.

Fenerbahçe'de oynadığı dönemde attığı gollerle adını duyuran Brezilyalı oyuncu, siyah-beyazlı takımın formasını giydiği son dört sezonda istediği performansı yakalayamadı.