Meteor yağmurunu açık sularda izlediler

Gökbiliminin en çok ilgi çeken konularından birisi olan meteor yağmurunu, Antalyalı turizmciler ve basın mensupları Akdeniz'in açık sularında izledi.

Gökbiliminin en çok ilgi çeken konularından birisi olan meteor yağmurunu, Antalyalı turizmciler ve basın mensupları Akdeniz'in açık sularında izledi.

Öger Tours, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve Antalya Rehberler Odası (ARO), Antalya'daki basın mensupları için özel bir tur düzenlendi. Antalya Yat Limanı'ndan çıkan turizmciler ve basın mensupları, gökyüzünden kayan yıldızları seyretmek için Akdeniz'in açık sularında demirledi. Gökyüzü şölenini izleyen turizmciler adeta büyülendi. Antalya ışıklarından uzaklaşarak gökyüzünü daha iyi seyredebilmek isteyen turizmciler ve basın mensupları, geminin üzerine havluları sererek yıldızları izlemeye başladı.

ARO'nun kokartlı rehberi ve astronomiye ilgisi olan Bayram Dökmeci, gökyüzü tutkunlarına gezegenleri ve yıldızları anlattı. Yavaş yavaş kayan yıldızları gören turizmciler meteor yağmurunda heyecanlanarak dilek tuttu.

"ALTERNATİF TURİZM OLARAK TURİSTLERE METEOR YAĞMURU İZLETECEĞİZ"

Alternatif turizm için bu tür etkinlikleri düzenlemeye başlayacaklarını ifade eden Öger Tours Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz, turizmcileri ve basın mensuplarını, turizmde alternatif olarak düşündükleri gökyüzü şenliği için biraraya getirdiklerini söyledi. Yoğun turizm sezonunda şehirdeki turizmcilere farklı bir atmosfer yaşatmak istediklerini ifade eden Yavuz, "13 Ağustos tarihi gökyüzünde en çok meteor yağmuru olduğu bir gün. Zannediyorum artık bu bir gelenek hale gelecek. Bu etkinliklerin bölgedeki turizme farklı bir ürün olarak da değer katacağını düşünüyorum" dedi. Yavuz, 150 turisti gökyüzü şenliğini izlemeleri için Manavgat'ta tura çıkardıklarını belirtti. Turistlerin etkinlikten çok memnun kaldıklarını kaydeden Yavuz, "Turistlerimiz gece yarısı karaya dönmelerine rağmen çok mutlulardı. Hayatlarında ilk defa böyle bir şey yaşadıklarını dile getirdiler. Böyle bir etkinlikte sanıyorum bölgede ve Türkiye'de ilk kez yapılıyor. Hedefimiz ülkemize gelen yabancılara bunu farklı bir ürün olarak yayabilmek. Bunun içinde önemli olan gökyüzü biliminde biraz uzman rehberlerin yetişmesi gerekiyor" diye konuştu.

Turizmde çeşitliliğin olması gerektiğini ve gelen yabancı vatandaşlara farklı tatlar yaşatmak gerektiğini aktaran ARO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Uysal da, bu tür talebin kendilerine daha önce gelmediğini fakat bunun bir başlangıç olduğunu anlattı. Uysal, kısa zaman içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na astronomi turizmini önermeyi düşündüklerini vurguladı.