Hiçbir MHP'linin sorumluluğu yok

MHP, İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olaylarla ilgili raporunu tamamladı. Sonucu yazılı açıklamayla duyuran Bahçeli, 'Olayların hiçbir aşamasında MHP'nin hiçbir mensubunun dahli ve sorumluluğu yoktur' dedi



MHP, İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olaylarla ilgili raporunu tamamladı. Sonucu yazılı açıklamayla duyuran Bahçeli, 'Olayların hiçbir aşamasında MHP'nin hiçbir mensubunun dahli ve sorumluluğu yoktur' dedi


MHP lideri Devlet Bahçeli, İnegöl ve Dörtyol'daki olaylarla ilgili oluşturulan inceleme komisyonunun raporunu tamamladığını belirterek, 'Yapılan inceleme göstermiştir ki, İnegöl ve Dörtyol'daki toplumsal olayların hiçbir aşamasında, karmaşık mesajlarla üzerinde kuşku uyandırılmaya çalışılan MHP'nin hiçbir mensubunun dahli ve sorumluluğu yoktur'' dedi. Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada özetle şöyle dedi:

'GERİLİM ARTAR' UYARISI 
- Türk milli kimliğinden rahatsızlık duyan, milli değerleri savunmayı tahrik sayan AKP hükümetinin ayrıştırıcı mesajları ve icraatı, toplumun birbirine saygı ve hoşgörü sınırlarını zorlamaktadır.
- Son olarak, 25-26 Temmuz 2010 tarihinde Bursa'nın İnegöl ve 26-27 Temmuz 2010 tarihinde Hatay'ın Dörtyol ilçelerinde meydana gelen toplumsal olaylar da diğerleri gibi kamuoyunda haklı endişelere neden olmuştur. 
- Hükümetin gelişmelerden ders çıkartmadan, etnik tahrikleri sürdürerek ve tam bir teşhis hatasıyla sorumluları vatandaşlarımızda aramaya devam etmesi halinde çok daha büyük gerilimlerin olabileceğini şimdiden uyarmak isterim. 
- Günlük hale gelen sokak eylemlerini durdurmaktan acze düşmüş bir hükümetin, İnegöl ve Dörtyol'da yaşayan vatandaşlarımızdan suçlu çıkartma ve başka partilerden fail üretme senaryoları hem nafile hem de maksatlıdır.

Sonuç hükümetin ayıbı
MHP'li milletvekillerinin de bulunduğu heyetlerin bu ilçelerde yaptığı incelemeler sonucu hazırlanan rapordan öne çıkan tespitler şöyle: 

- Olaylarla ilgili olarak hukuki süreç başlatılmış olup devam eden soruşturmalar sonucunda konu aydınlanacak, sorumlu ve suçlular belirlenecektir. 
- Her iki olay da küçük bir kıvılcımın, yanlış anlamanın, mesnetsiz şayianın, gelişmeleri öngörememenin, toplum psikolojisine dikkat etmemenin vahim toplumsal gerilimlere neden olabileceğinin uyarısı olmuştur. Hükümetin açılım siyasetinin farklılıkları körükleyen tahrikleri, vatandaşlarımızın doğum yerleri üzerinden yanlış anlamlar çıkartmalarına ve kutuplaşmalara neden olmaktadır. Bu olaylarda da benzer sorunlar yaşanmıştır.

TEMEL ETKEN PKK NEFRETİ 
- İnegöl ve Dörtyol'da meydana gelen olayları toplumsal hale getiren, maksadını aşan gösterilere kadar yönelten temel etken, milletimizin PKK terör örgütüne yönelik nefreti ve tepkileridir. 
- İnegöl ve Dörtyol'daki toplumsal olayların hiçbir aşamasında, karmaşık mesajlarla üzerinde kuşku uyandırılmaya çalışılan MHP'nin hiçbir mensubunun dahli ve sorumluluğu yoktur. 
- Ortaya çıkan talihsiz sonuç, hükümetin iddia ettiği gibi asla Bayramiçli, Bulanıklı, Akdenizli, Selendilili, İnegöllü ve Dörtyollu kardeşlerimizin kusuru değil, AKP zihniyetinin neden olduğu toplumsal gerilimin yansımasıdır. Yaşananların tamamı doğrudan doğruya etnik ayrımcılığı misyon kabul eden hükümetin ayıbı, suçu ve sorumluluğudur.