Berhan Şimşek'ten hükümete referandum hediyesi

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, beraberindeki CHP'lilerle Sirkeci'deki Büyük Postane'ye giderek Ba...


CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, beraberindeki CHP'lilerle Sirkeci'deki Büyük Postane'ye giderek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar ile İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediye başkanlarına 'referandum hediyesi' dediği kahveleri gönderdi.

"KAHVEYİ DE BİZ GÖNDERELİM "

Şimşek, Başbakan Erdoğan'ın referandum öncesi vatandaşlara birer paket dağıttığını ve bu paketin içinde de kahve olduğunu kaydetti.

"Benim bildiğim kahve iyi bir yemekten sonra içilir" diyen Şimşek, "Aç karnına kahve içilmez. Sayın Kürşad Tüzmen'in bakanlığı hobi olarak yaptım dediği yedi yılık bir süreçte bir Bakanlar Kurulu düşününün, sadece kendilerini zengin eden bir iktidar, herhalde kendileri yedikleri gibi halkın da yiyip içtiğini düşünüyorlar. Halkın yemeğini yedi kahveyi de biz gönderelim" dedi.

"YEDİNİZ; İÇTİNİZ; BU SON İÇECEĞİNİZ KAHVE OLACAK "

374 bin ailenin açlık sınırında, 12 milyon kişinin yoksulluk sınırında yaşadığını, 10 milyon insanın yeşil kartlı olduğunu, emeklilerin ise yüzde 80'inin yoksulluk sınırının altında yaşadığını kaydeden Şimşek, "İnsanların yüzde 68'i Türkiye'de et yiyemiyor. Yüzde 51'i yeni bir giysi alamıyor. Recep Tayyip Erdoğan anayasa paketinde 26 soru soruyor bir cevap istiyor. Bu kahveyi göndererek de bu tabloya göre halkla dalga geçiyor. Sanırım ki Recep Tayyip Erdoğan bu kahveyi yanlış adrese gönderiyor. Bu kahveyi 8 yıldır, iktidarı döneminde zengin olanlara, akrabalarına, eşine, dostuna, cemaatine, tarikatına, F tipi yapılanmaya ve zenginlerine göndermesi gerek. Onun için hem Recep Tayyip Erdoğan'a hem Bakanlar Kuruluna, hem Kadir Topbaş Bey'e, hem Melih Gökçek Bey'e bu kahveyi gönderiyorum. Halkla yeter artık dalga geçmeyin.Yediniz içtiniz bu son içeceğiniz kahve olacak. 12 Eylül'de bu halka size gereğini yapacak " diye konuştu.

İŞTE "REFERANDUM HEDİYESİ"

startFlvPlayerMini("divFlvPlayer42626","42626","2010/08/13");

İADELİ TAAHHÜTLÜ GÖNDERDİ

Şimşek daha sonra başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, bakanlar ile Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e göndereceği kahve kutularını gösterdi.

20 ayrı kutu olarak hazırlanmış ve ' Doğrusu Hayır' yazılı paketlere sarılmış kahveleri iadeli taahhütlü olarak adreslere postalayan Şimşek, tanesi 5 liradan 100 lira tutan posta parasını da kendi cebinden ödedi.

" BİZ TAŞTAN DA, YUMURTADAN DA, CEPHE DE EĞİLMEDEN DE HOŞLANMAYIZ "

Şimşek postane çıkışında, kendisine Maltepe'de katıldığı miting sırasında bir grubun yumurtalı saldırısı iddiasına da cevap verdi. Şimşek, " On tane arkadaş. Gülsuyu Gülensu'da referandum çalışmaları yapıyoruz.On kişilik bir grup. Orada vardı 2 bin Cumhuriyet Halk Partili. Biz oradan ayrıldık. Arka taraftan kadın kolları geliyordu kadın kollarından arkadaşlarımızın o araca bindiğini bile bile kadınların bindiği araca taş attılar. Ben konuşurken de birkaç tane taş attılar yumurta attılar. Yani biz taştan da yumurtadan da cephe de eğilmeden de hoşlanmayız. Ben dimdik durdum. Birkaç tane genç, kendini kontrol edemeyen gençlerimizin tavrı. İnşallah büyürler; olgunlaşırlar.Taşla sopayla barışın olmayacağını, hak talebinde bulunamayacağımızı öğreniriz. Öyle umut ediyorum onlar için " dedi.

Â