Bakan Yıldız'dan Bahçeli Ve Kılıçdaroğlu'na Gönderme

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'yi ziyaret eden muhalefet partisi liderleri ile ilgili olarak, "Herhalde meydanı dolduramayacaklarını anladılar ki miting düzenleyemediler" dedi.

Bakan Yıldız'dan Bahçeli Ve Kılıçdaroğlu'na Gönderme
AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Bakan Taner Yıldız, bina önünde partililer tarafından karşılandı. İl Başkanlığı'na geçen Yıldız, daha sonra çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantıda bir araya geldi. Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada,12 Eylül'de gerçekleştirilecek olan referandumda ilgili bilgi verdi. Yıldız, Kayseri'ye ziyaret için gelen MHP ve CHP Genel Başkanları'nın meydanda miting düzenlememelerini değerlendirdi. Bakan Yıldız, şunları söyledi:
"Meydan son derece müsait, herhalde orayı dolduramayacaklarından olsa gerek miting düzenleyemediler. CHP ve MHP'nin tabanında birçok sağduyulu vatandaşımızın olduğunu görüyoruz ve fark ediyoruz. Özellikle önemli bir kesim bunun bir parti oylaması olmadığını düşünüyor. Referandumun bir seçim olmadığı için 'evet' veya 'hayır'larla ilgili tercihlerinin partiler üstü olacağı kanaatindeyim. Yani MHP'nin tabanında Türkiye'nin daha güzel inşa edilmesiyle alakalı referandumu faydalı bulan geniş bir kesimin
olduğunu görüyorum. Kendileriyle, birçok arkadaşımızla görüşüyoruz. Hatta geçtiğimiz pazar günü bir arkadaşım, 'Ben ülkücüyüm ama oyumu özellikle 'evet' olarak kullanacağım' dedi. CHP'nin tabanından da sağduyulu vatandaşlarımızın bulunduğunu görüyorum. Zannediyorum miting meydanına o tür arkadaşlarımızın gelemeyecek olmasından dolayı sadece parti merkezlerinin ve il başkanlıklarının önünde yaptılar. Çok fazla kalabalık toplanmadığını duydum, bu da bizim beklentilerimizi teyit eden bir durumdur."
Toplantıda konuşan Sivaslılar Federasyonu Başkanı Dr. İsmail Tamer, referandumun Türkiye'nin geleceği açısından son derece yararlı olacağına inandığını söyledi. Tamer, "Sivil toplum kuruluşları siyasi bir örgüt değildir. Ama ülkenin geleceğinde söz sahibi olmak adına, küçük de olsa oyla katkıda bulunmak adına önemli kuruluşlardır. Bunu da siz görmüşünüz, değer vererek çağırmışısınız. Teşekkür ediyoruz çünkü halka inmek çok önemli. Biz de küçük de olsa artık ülkenin geleceğinde söz sahibi olabilmenin,
demokrasi ve barış adına söz sahibi olabilmenin yolunun bu olduğuna inanıyoruz. Halkımız kendi öz iradeleriyle oylarını verecek. Ama bu gerekliliği çok daha iyi anlatabilmenin bu gibi toplantılardan geçtiğine inanıyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerle referandumla ilgili görüş alışverişinde bulundu.