Seyhan'da Ramazan coşkusu yaşanıyor

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk'ün 2004 yılından bu yana geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinliklerinin yedincisi de coşkuyla başladı

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk'ün 2004 yılından bu yana geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinliklerinin yedincisi de coşkuyla başladı. Biri bin kişilik iftar çadırında olmak üzere üç ayrı noktada iftarlık yemek dağıtılmasının ardından Seyhan Kültür Merkezi'ndeki kültürel etkinlikler de büyük ilgi gördü.

Başkan Azim Öztürk, Ramazan ayının ilk iftarını Seyhan Belediyesi tarafından D-400 karayolu üzerinde Dörtyol Kavşağına kurulan ve aynı anda bin kişinin iftarını açtığı çadırda ailesi ile yaptı. Kaymakam İsmail Hakkı Develi'nin de katıldığı iftar yemeğinde konuşan Başkan Öztürk, "Bu çadırda Ramazan ayı boyunca her gün bin kişi iftar açacak. Çadırda ikram ettiğimiz yemeklerin tüm masrafları hayırsever kişi ve kuruluşlar tarafından karşılanıyor. Belediye olarak hayırseverlerin böyle bir organizasyona katkı vermesine aracılık ediyoruz." diye konuştu.

ÜÇ FARKLI NOKTADA YEMEK DAĞITILDI

Seyhan Belediyesi'nin Ramazan organizasyonları Seyhan Belediyesi Aşevi'nden 500 kişiye yemek dağıtımı yapılmasıyla başladı. Saat 15.00'den itibaren önceden sıra numarası verilen vatandaşlar evlerinden getirdikleri tencerelerine Seyhan Belediyesi Aşevi'nde hazırlanan sıcak yemekleri ve beraberinde de ekmeklerini aldı.

Seyhan Belediyesi'nin yemek dağıtım noktalarından birisi de Fevzipaşa Mahallesi'ndeydi. Adana Otogarı civarında bulunan yemek dağıtım noktasında da Seyhan Belediyesi Aşevi'nde hazırlanan sıcak yemek ve ekmek ikramı bu bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Fevzipaşa Mahallesi'ndeki merkezde de 500 kişilik yemek dağıtımı yapıldı. Mahalle sakinleri, Ramazan ayı nedeniyle gerçekleştirilen bu ikramlar nedeniyle Başkan Azim Öztürk'e teşekkür etti.

Seyhan Belediyesi'nin Ramazan ayında iftar yemeği dağıttığı noktalardan birisi de Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi bahçesinde kalan hasta yakınları oldu. Yıl içinde öğle saatlerinde yapılan yemek ikramı Ramazan ayı nedeniyle iftar saatine çekildi. Balcalı Hastanesi Otoparkının yanında yapılan iftar yemeği dağıtımından yaklaşık 500 kişi yararlandı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin çeşitli şehirlerinden yakınlarının tedavilerini yaptırmak amacıyla Adana'ya gelen yüzlerce vatandaş, iftar yemeğine teşekkür etti.

RAMAZAN'IN İLK KONSERİ FEYZULLAH KOÇ'TAN

Belediyenin 'Ramazan 2010 Etkinlikleri'de Seyhan Kültür Merkezi'nde başladı. Kültür Merkezi önündeki alana kurulan etkinlikler iftarını yapıp bölgeye gelen vatandaşlara renkli anlar yaşattı. Çocuklar için kurulan oyun alanlarının yanında alış veriş stantları da vatandaşların büyük ilgisini çekti. Seyhan Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında planlanan ilk konseri de gerçekleştirildi. Tasavvuf Müziği Sanatçısı Feyzullah Koç, sevilen ilahileri ve kendine özgü ezgileri etkinlik alanını dolduran dinleyicileri için seslendirdi.

Etkinlikler kapsamında 13 Ağustos Cuma günü Tasavvuf Müziği konseri ve Gültanem Sema Gösterisi sahnelenecek.

Başkan Öztürk, Ramazan etkinlikleri kapsamında 14 Ağustos Cumartesi günü saat 21.00'de Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Murat Kekilli konserine Adanalıları davet etti. Öztürk, "Ramazan ayı boyunca her gün iftardan sonra tüm Adanalıları aileleriyle etkinlik alanımıza davet ediyoruz. Her akşam bir konser, tiyatro gösterisi veya gösteri sanatlarının bir örneğinin yer alacağı etkinlikler Ramazan ayı boyunca devam edecektir." diye konuştu.