Türkiye Romanya ile Şükrü Saraçoğlu'nda karşılaşıyor

Türkiye Romanya ile bu akşam 21:15'te KanalTürk ekranlarında EURO 2012 öncesi son provasına çıkıyor. Türkiye Romanya özel maçı kadroları, Türkiye Romanya maç bilgilerini buradan öğrenebilirsiniz.

Türkiye Romanya ile Şükrü Saraçoğlu'nda karşılaşıyor
A Milli Takımımız, Eylül ayında başlayacak EURO 2012 grup elemeleri öncesi son hazırlık maçını Romanya ile oynayacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak ve saat 21.15'te başlayacak karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek. Mazic'in yardımcılıklarını Igor Radojcic ve Nikola Tomicic yapacak ve mücadele Kanaltürk'ten naklen ekrana gelecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Halis Özkahya.

GUUS HİDDİNK'İN İLK MAÇI

Türk Milli Takımı'nı çalıştıran 43. teknik adam olan Hollandalı hoca, milli takımın Mayıs ayında ABD'de oynadığı 3 özel maçta teknik sorumlu olarak görev yapmasına rağmen, sözleşmesi resmen yürürlüğe girmediği için maçları tribünden izlemiş, saha kenarında yardımcısı Oğuz Çetin görev yapmıştı.

Hiddink, Romanya maçıyla birlikte Ay-yıldızlı ekibi ilk kez saha kenarından yönetecek.

İBRAHİM KAŞ VE SABRİ KADRODAN ÇIKARILDI

6 Ağustos Cuma günü aday kadro açıklandıktan sonra kulübü Getafe'nin son antrenmanında sağ baldırında ani ağrı ve zorlanma hisseden İbrahim Kaş, yapılan son tetkiklerde, oyuncunun sağlık durumunun antrenmanlarda ve maçta yer almaya uygun olmadığı anlaşıldı. Sağlık heyetinin teklifi, teknik heyetin kararı ile İbrahim Kaş, aday kadrodan çıkarıldı.

Milli Takımın'ın 9 Ağustos Pazartesi akşamı yaptığı antrenman sonrasında ise, sağ kalça dış bölgesinde ağrı ve gerilme şikayeti olan Sabri Sarıoğlu'na, salı günü yapılan ileri tetkik ve muayeneleri sonucunda ilgili bölgede bulunan kas grubunda birinci derece zorlanma tanısı konuldu. Sabri'nin Romanya ile oynanacak maç için hazır olamayacağı göz önüne alınarak, tedavisini kendi kulübünde sürdürmek kaydıyla, sağlık heyetinin önerisi ve teknik heyetin onayıyla kamptan ayrılmasına karar verildi.

MUHTEMEL 11'LER

TÜRKİYE
Volkan
Gökhan
Servet
Gökhan Zan
Hakan Balta
Aurelio
Emre
Hamit
Arda
Tuncay
Mevlüt

ROMANYA
Lobont
Dananae
Tamaş
Galamaz
Chivu
Nicolita
Radoi
Tanase
Deac
Marica
Niculae

STAT: Şükrü Saracoğlu Stadı
SAAT: 21:15
HAKEM: Milorad Mazic
YAYIN: Kanaltürk

İKİ TAKIMIN KADROLARI

A Milli Takımımızın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Hakan Arıkan (Beşiktaş), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor).
Defans Oyuncuları: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Gökhan Zan, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), İsmail Köybaşı (Beşiktaş)
Orta Saha Oyuncuları: Mehmet Aurelio (Real Betis), Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Kazım Kazım (Fenerbahçe), Nuri Şahin (B. Dortmund), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Arda Turan (Galatasaray), Ozan İpek (Bursaspor).
Hücum Oyuncuları: Mevlüt Erdinç (PSG), Halil Altıntop (E. Frankfurt), Tuncay Şanlı (Stoke City), Sercan Yıldırım (Bursaspor), Nihat Kahveci (Beşiktaş).

Romanya Milli Takımı kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Kaleciler: Bogdan Ionut Lobont (AS Roma), Costel Fane Pantilimon (FC Timişoara), Mircea Alexandru Bornescu (FC Rapid Bucureşti).
Defans Oyuncuları: Ovidiu Liviu Dananae (FC U Craiova), Cristian Calin Panin (FC CFR 1907 Cluj), Gabriel Sebastian Tamaş (West Bromwich Albion), George Daniel Galamaz (CS Unirea Urziceni), Cristian Eugen Chivu (FC Internazionale Milano), Vasile Maftei (CS Unirea Urziceni), Razvan Dinca Rat (FC Shakhtar Donetsk), Mihai Mircea NeşU (FC Utrecht).
Orta Saha Oyuncuları: Razvan Cociş (Al Nassr Riyadh), Banel Nicolita (FC Steaua Bucureşti), Matei Mirel Radoi (Al-Hilal Saudi Club), George Florescu (FC Alania Vladikavkaz), Gabriel Mureşan, Ciprian Ioan Deac (FC CFR 1907 Cluj), Mihai Radut, Cristian Tanase (FC Steaua Bucureşti).
Hücum Oyuncuları: Daniel George Niculae (AS Monaco), Bogdan Sorin Stancu (FC Steaua Bucureşti), Ciprian Andrei Marica (VfB Stuttgart), Marius Ioan Bilaşco (CS Unirea Urziceni).

A MİLLİLER'İN 473. SINAVI

A Milli Takımımız, İstanbul'da Romanya ile yapacağı özel maçla birlikte 473. karşılaşmasına çıkacak. Ay-yıldızlı ekibimiz, 87. yıllık tarihinde, 247'si resmi, 225'i özel olmak üzere geride kalan toplam 472 maçta, 168 galibiyet, 112 beraberlik alırken, 192 kez de rakiplerine yenildi. Millilerimiz bu karşılaşmalarda toplam 611 gol aterken, kalesinde 715 gol gördü.

ROMANYA İLE 23. RANDEVU

A Milli Takımımız, tarihindeki ilk ve en çok karşılaştığı Romanya ile 23. maçına çıkacak. Cumhuriyetin ilanından üç gün önce, 26 Ekim 1923'te oynanan karşılaşmayla başlayan ve şimdiye kadar 22 kez oynanan karşılaşmaların 12'sini Romanya, 3'ünü ise Türkiye kazanırken, 7 maçta berabere sonuçlandı. Millilerimiz bu karşılaşmalarda 21 gol kaydederken, kalesinde 46 gol gördü.

İLK MİLLİ MAÇ ROMANYA İLE

Türk Milli Futbol Takımı, 87 yıllık tarihindeki ilk maçını rakibi Romanya ile yaptı. Ay-yıldızlı ekip, milli maç serüvenine 26 Ekim 1923 tarihinde İstanbul Taksim Stadı'nda Romanya ile yapılan özel maçla start verdi. 2-2 biten maçta Türkiye'nin gollerini Zeki Rıza Sporel attı.

SON GALİBİYET 45 YIL ÖNCE

Türkiye, rakibi Romanya karşısında son galibiyetini 45 yıl önce aldı. 23 Ekim 1965 tarihinde Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan Dünya Kupası Eleme Grubu maçını 2-1 kazanan Ay-yıldızlı ekip, bu tarihten sonra Romanya ile çeşitli dönemlerde yaptığı son 11 maçta da galip gelemedi. Bu süre içinde 6 yenilgi, 5 beraberlik aldı.

Bu arada Türkiye, Romanya ile yaptığı 22 maçtan 8'inde gol atamazken, sadece 2'sinde kalesini gole kapatabildi.