Oracle'ın patronu eski HP CEO'suna e-postayla arka çıktı

Geçen cuma Hurd'ün istifasının ardından, önceki gün HP'de üst düzey müşterilerin katıldığı etkinlikleri d...


Geçen cuma Hurd'ün istifasının ardından, önceki gün HP'de üst düzey müşterilerin katıldığı etkinlikleri düzenleyen seksi dizi oyuncusu Jodie Fisher çıkmıştı. Dün de HP'nin en sıkı rakibi bilgisayar pazarının bir diğer devi Oracle'ın CEO'su Larry Ellison, ABD'de New York Times gazetesine gönderdiği e-posta ile olaya dahi oldu.
Cinsel taciz suçlamasının ardından açılan soruşturma sonrası istifa eden Mark Hurd'e Oracle'ın CEO'sundan destek geldi. Hurd'ün tenis arkadaşı ve yakın dostu Larry Ellison, bilgisayar devi HP'nin yönetimine ağır hakaretler içeren bir e-posta gönderdi.

"Aptalca bir karar"
"HP yönetiminin Mark Hurd'ün istifasını istemesini, 25 yıl önce Steve Jobs'un Apple'dan gönderilmesi kadar 'aptalca' bir karar" olarak değerlendiren Ellison, soruşturma tamamlanmadan yönetimin Hurd'ün istifasını istemesine karşı çıktı. Hatta Ellison bu durumu onursuz bir hareket olarak nitelendirdi.
Hurd'ün yakın dostu olarak bilinen Larry Ellison, HP CEO'sunun cinsel tacizde bulunacak birisi olmadığını, teknoloji dünyasında da bu tarz yöneticilerin çıkmadığını ifade etti.
Bu arada geçen yıl Oracle'ın patronu Charles Phillips'in 8 yıl metres ilişkisi olduğu ortaya çıkmış buna karşılık Başkan görevinden alınmamıştı.