Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'dan, 'Evet' Turları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'de esnaf camiasına ziyaretlerde bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'de esnaf camiasına ziyaretlerde bulundu. Sivil toplum kuruluşlarına, "Neden evet?" sorusunun cevaplarını anlatıp Anayasa kitapçığını hediye eden Uğur, Balıkesir'in 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda evet diyeceğini söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur beraberinde Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker ve İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Kamçı ile İl Gençlik Kolları Başkanı Ragıp Başlı ve yöneticiler bulunduğu halde partisinin merkez ilçe teşkilatının düzenlediği referandumda evet kampanyasıyla alakalı ziyaret programına katıldı. Edip Uğur, Bakkallar ve Bayiler Odası, Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi, Tuhafiyeciler Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin yanı sıra Hasan Baba Esnafını da ziyaret etti. Bakkallar ve Bayiler Odası'ndaki ziyarette oda başkanı Hasan Yançıl Uğur'a yeni Anayasa'nın çok olumlu olduğunu belirterek değişikliğe evet diyeceğini açıkladı. Ziyarette esnafın sorunlarını dile getiren Hasan Yançıl, "Ucuz kredi imkanı ve sicil affı konusunda desteklerinizi istiyoruz. Marketler yasasının çıkarılmasını bekliyoruz, esnaf ve sanatkarlar yasası yeterli değil, üyelerimizle organik bağ kuramıyoruz. KOSGEB'lerle ilgili yasadaki belirsizlik sebebi ile kurmak istediğimiz Ortak Satın Alma ve Tabela Birliği ile ilgili düzenlemelerin bir an evvel gündeme alınmasından mutluluk duyarız" dedi.
Anayasa değişikliğiyle ülkede her şeyin daha güzel olacağını söyleyen Hasan Yançıl, "Ben Hasan Yançıl olarak yeni Anayasa'ya evet diyorum. Referanduma siyasi olarak bakmıyorum. 12 Eylül'ü gördük, 28 Şubat'ı gördük. Elit tabaka her şeyden sıyrılıyor. Statükoculuğun son bulmasını istiyorum. Silahlı kuvvetlerde ihraç, uyarma, kınama cezaları ile birçok arkadaşımız ordudan atıldı. Ama haklarını arayamadılar. Bu yeni anayasa ile durum değişecek, çok güzel olacak. Memurlar için de aynı şey geçerli. Memurlar da birçok durumlarda haklarını arayamıyorlar. İmam Hatip Lisesi'nde okuyan iki kızımı 28 Şubat'ta okuldan almak zorunda kalarak kız meslek lisesine verdim. Eksiklikler olsa da bu Anayasa'yı destekliyorum. Artık ihtilaller son bulsun" diye konuştu.

"YENİ ANAYASA İLE DEMOKRASİ AÇIĞINI KAPATACAĞIZ"
Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl ve Yönetimini ziyaretin ardından, Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Erol Ayvaz, Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsa Erol ve Yönetimi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Aşanel, Necdet Erkan, Terziler Odası Başkanı Kazım Avcı'yla görüºen AK Parti genel baºkan yardımcısı ve Balıkesir milletvekili Edip Uğur, "Evet" kitapçığı hediye ederken, yeni anayasa ile demokrasi açığını kapatacaklarını söyledi. Uğur, Balıkesir'in merkez sağı destekleyen demokrat çizgisine güvendiğini belirterek, "Balıkesir referandumda Anayasa'ya evet diyecektir. Yeni Anayasa ile demokrasi açığını kapatacağız" dedi.

"NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE"
Türkiye'nin yaşadığı darbeler ve muhtıralar tarihinden kısaca söz eden Edip Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Son zamanlarda yaşananlar ortada, darbe hazırlıkları ve daha neler. Kamuoyu yakından takip ediyor. Ay ışığı, yakamoz, balyoz gibi darbe hazırlıkları ortaya çıkmadı mı? Bütün bunlar ülkeye zarar veriyor. Türkiye artık demokraside yol almak zorundadır. Demokrasiye müdahale olduğu zaman bütün dengeler bozuluyor. Memlekette kriz çıkıyor. İstikrarsızlık ve kaos meydan buluyor. Demokrasi yükseldiğinde ise ülkede refah düzeyi artıyor. Onun için vesayet rejiminden kurtulmamız gerekiyor. Bireysel özgürlükler öne çıksın istiyoruz. Bakınız ne kadar ekmek o kadar köfte diye bir deyim var değil mi? İşte ne kadar demokrasi o kadar büyüme. Ne kadar demokrasi, o kadar refah, kalkınma ve gelişme. Bunun için referandumda evet diyoruz. Bunun için her kesimin desteğini istiyoruz. Bu parti meselesi değil memleket meselesi. Böyle değerlendirmek lazım. Referanduma evet diyeceğiz ama bunu da yeterli bulmuyoruz diyen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine 2011'den sonra daha sivil daha güzel ve daha kapsamlı bir Anayasa için milletimizden tekrar yetki isteyeceğiz. Türkiye ne zaman büyümeye başlasa demokrasisine müdahale edildi. Demokrat Parti döneminde başbakan ve bakanlar asıldı. Ardından 1971'de askeri muhtıra yaşandı ve bir askeri darbe (1980) daha yaşandı. Ardından Anavatan Partisi dönemi geldi. O dönemde de Başbakan Turgut Özal, ekonomik ve bireysel özgürlüklerin önünü açtı. Fakat karşılığını maalesef hayatıyla ödedi. Dokunulmazlıklar kalksın deniyor. Ama CHP'li milletvekilleri ile de oturup konuştuğunuzda dokunulmazlık olmazsa olmaz diyorlar. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yüzde 70-75'i her seçimde yenileniyor. O zaman dokunulmazlıklar zaten kalkıyor. Ama bugüne kadar kaç tane milletvekili mahkum oldu? Bu tartışma bir demagojiden başka bir şey değil. Normal günlük hayıtımızda bize de cezalar uygulanıyor, kırmızı ışıkta geçince bize de ceza veriliyor. Ama bir kısım insana, yargı mensuplarına ceza uygulanamıyor."