Tunceli Milletvekili Kamer Genç Elazığ'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Kamer Genç, partisinin Elazığ il binasında basın açıklaması düzenleyerek, "12 Eylül'de yapılacak olan referandum gereksiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Kamer Genç, partisinin Elazığ il binasında basın açıklaması düzenleyerek, "12 Eylül'de yapılacak olan referandum gereksiz. Ne olduğu belli olmayan bir Anayasa değişikliği insanlar tarafından kavranmadı. CHP iktidar olursa sağlıklı bir Anayasa yapacak" dedi.
Ülkeyi strese sokacak o kadar önemli bir durum olmadığını kaydeden CHP Milletvekili Kamer Genç, "Tayyip Erdoğan bu ülkede diktatör olmak istiyor, kral olmak istiyor" iddiasında bulundu.
Genç, "Eskiden Anayasa değişikliği yapılırken her meslek grubundan üyeler vardı. Her kesimden insanlar vardı, o zaman enine ve boyuna tartışılırdı. Tabii o zaman son sözü askerler söylediği için kişi hak ve özgürlüklerinde kısıtlamalar oldu" görüşünü dile getirdi.
Anayasa'nın tek bir parti tarafından hazırlanamayacağını dile getiren Genç şöyle devam etti:
"Anayasa temel hak ve özgürlükleri düzenleyen, devlet organları işleyen, birbirleri ile ilişkilerin kuran ve herkesin tabi olduğu bir kural olduğu için bunun uzlaşmayla olması lazım. Türkiye'de demokrasi herkese lazımdır ve herkesin vicdanını dinleyerek bu referanduma dur demesi lazımdır."
Genç, "2008 yıllında Tayip Erdoğan'ın örtülü ödenekten harcadığı para 649 trilyon lira paradır. Nereye gittiği belli değil. Bu kadar kendi çıkarları için kullanan başbakan görülmedi" iddiasında bulunarak, "Bu insanların bunlara 'Dur' demesi lazım. Vatandaşların Anayasa'ya 'hayır' demesi lazım. CHP gelirse daha sağlıklı bir anayasa yapacaktır" diye konuştu.