Kosovalılar 'Kamerayla İzdivaç'ı sevdi

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen DokuFest Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali'nde yönetmenliğini Doğa Kılcıoğlu'nun yaptığı "Kamerayla İzdivaç", Balkan Filmleri kategorisinde Seyirci Ödülü'nü kazandı.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen DokuFest Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali'nde yönetmenliğini Doğa Kılcıoğlu'nun yaptığı "Kamerayla İzdivaç", Balkan Filmleri kategorisinde Seyirci Ödülü'nü kazandı. Kosova'nın Prizren kentinde düzenlenen DokuFest'te bu sene 37 ülkeden 156 film gösterildi.

Yönetmenliği Doğa Kılcıoğlu, yapımı Delice Film tarafından gerçekleştirilen "Kamerayla İzdivaç", Seyirci Ödülü'ne değer bulundu.

Film, "Esra Erol'la İzdivaç" adlı evlilik programının perde arkasını ve televizyon dünyasının bilinmedik çehresini yansıtıyor.

"Kamerayla İzdivaç", kısa bir süre önce de Saraybosna Film Festivali'nde yarışmıştı.

Türkiye'den gelen belgesellere büyük ilgi

DokuFest'te Türkiye'den belgesellere "Documentarist@DokuFest" başlığı altında özel bir bölüm ayrıldı ve 6 film gösterildi.

Zeynep Özkaya'nın "Leyla ile Mecnun Gurbette", Emre Karataş- Deniz Oğuzsoy'un "Duvar", Zeynep Dadak- Merve Kayan'ın "Bu Sahilde", Rodi Yüzbaşı'nın "Miraz", Cahit Çeçen'in "Kahpe Devran" ve Özgür Doğan- Orhan Eskiköy'ün "İki Dil Bir Bavul" adlı belgeselleri festivalde büyük ilgi gördü.

Geçen yıl "Lilit'in Kızkardeşleri" belgeseliyle En İyi Balkan Belgeseli ödülünü kazanan Emel Çelebi ise, festivale jüri üyesi olarak katıldı.



En İyi Balkan Belgeseli...

Festivalde En İyi Balkan Belgeseli ödülünü, bu sene Documentarist'te de gösterilen "Ion B'nin Gözünden Dünya" (The World According to Ion B.) alırken, "Tobacco Girl" ve "1717 Kilometers of Summer 2009" adlı filmler En İyi Yeni Yönetmen ödülünü paylaştı.

Uluslararası Yarışma'da uzun belgesel dalında İtalyan yapımı "La Bocca Del Lupo", kısa belgesel dalında ise Danimarka filmi "Albert's Winter" ödülün sahibi oldu.

BİLGİ İÇİN:

www.documentarist.org

www.dokufest.com