Ak Parti Ve Chp'liler Birlikte Cami Açtı

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Sakarkaya köyünde yapımı tamamlanan caminin açılış törenini AK Parti ve CHP'liler birlikte yaptı.

Ak Parti Ve Chp'liler Birlikte Cami Açtı
2009 yılı 11. ayında başlanan, köylülerin ve il özel idaresinin katkılarıyla yapılan cami 9 aylık bir sürede tamamlanarak vatandaşların ibadetine açıldı. Açılışa AK Parti Muğla milletvekili Mehmet Nil Hıdır, AKP Milas İlçe başkanı Durmuş Cüce, AK Parti il genel meclis üyesi Yusuf Esen, CHP ilçe başkanı Suat Özcan ve yönetim kurulu üyeleri CHP Kadın kolları CHP Gençlik kolları CHP'li il genel meclis üyeleri Akın Üstündağ Halil Mutlu Halil Ilbıra ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Törende ilk konuşmayı yapan Sakarkaya Köyü Muhtarı Hakkı Arıcı caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti
Daha sonra sunucu mikrofona CHP'li il genel meclis üyesi Akın Üstündağ'ı davet etti, Üstündağ vatandaşları selamladıktan sonra şunları söyledi. "Ramazan ayına girerken son derece büyük anlam ifade eden bu caminin açışlında bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz, inançlar insanlar için çok önemli bizler de il genel meclisinde arkadaşlarımızla beraber yol, su, kanalizasyon gibi birçok hizmeti yaparken vatandaşlarımızın manevi duygularıyla ilgili olarak cami ve mezarlık düzenlemesi gibi çalışmaları yapmaktayız.
Bildiğim kadarıyla bu cami vatandaşlarımızda büyük katkısıyla yapıldı, maddi destek sağlayan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İl genel meclisi olarak katkı sağladık ve bundan sonrada bu tür hizmetlere katkı yapmaya devam edeceğiz" dedi.
AK Parti'li il genel meclisi üyesi Yusuf Esen de caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiği konuşmasında "Camiler İslam dininin kutsal mabetlerindendir, Müslümanlar camilerde ibadet eder bu fani dünyada ne yaparsan ahirete de seninle o gider. Camimizin hayırlı olmasını diliyorum. Ezan sesi dinmesin, cemaati eksik olmasın. Yapılan ibadetlerin Allah katında kabul olmasını diliyorum, hayırlı ve uğurlu olsun"diyerek sözlerini bitirdi.
AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır ise törene katılanları selamladıktan sonra "Mustafa Kemal kurtuluş savaşının en zor günlerinde Samsun'a çıkmadan önce Anadolu'ya heyetler yolluyor diyor ki; çıkın bakın toros dağlarının tepesinde, Yörük obalarında bir çadırdan duman tütüyorsa camilerinden ezan okunuyorsa bana haber verin Anadolu dim dik ayaktadır, Anadolu düşmanı bu topraklardan ege'ye dökecek güce sahiptir diyor. Gidip bakıyorlar hakikaten Toros dağlarının tepelerinde, düşmanın asla ulaşamayacağı yerlerde Türkmenleri Çerkezleri el ele vermiş vatan toprağı üzerinde hayvanlarını otlatıyor çoluğuna çocuğuna bakıyor nafakasını temin ediyor, işte o zaman Atatürk karar veriyor 'Samsun'a çıkıyoruz Erzurum kongresini yapacağız, Sivas kongresini yapacağız. O günden bu yana misak-ı milli sınırlarımızın içinde Türkiye cumhuriyetinin nüfusu üç milyondan, bu gün yetmiş üç milyona ulaştı. Biz buradan Atatürk'e sesleniyoruz. "Ey büyük atam. Senin başlattığın bu hamleler 21. yüzyılda Türk gençliği tarafından, Türk siyasetçileri tarafından, kadınlarımız, kızlarımız, öğretmenlerimiz tarafından canla, başla, azimle sahip çıkılmak suretiyle muhasır medeniyetler seviyesine doğru emin adımlarla yürümektedir ve yürümeye devam edecektir" Bizim önümüzü kesmeye ne iç düşmanların, ne de dış düşmanların gücü yetmeyecektir. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinin temelleri şehit kanlarıyla atılmıştır. İstiklal savaşı ezan sesleriyle kazanılmıştır." Dedi. Konuşmasının son bölümünde İstiklal Marşından bölümler okuyan Milletvekili Hıdır, "Allah bu ülkeye bir kez daha istiklal marşı yazdırmayı nasip etmesin" diyerek açılışını yaptıkları bu caminin herkese hayırlı olmasını diledi.
Daha sonra caminin açılış kurdelasını Milletvekili Nil Hıdır ile birlikte, İl Genel Meclis Üyeleri Yusuf Esen ve Akın Üstündağ birlikte kestikten sonra, topluluk hep birlikte camiyi gezerek toplu fotoğraf çekildiler.