Ak Parti Uşak İl Teşkilatı Anayasa Değişiklik Paketini Değerlendirdi

AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper ve Uşak Milletvekili Nuri Uslu, 12 Eylül tarihinde referanduma sunulacak Anayasa değişiklik paketinin Türkiye'nin önünü açacağını söyledi

Ak Parti Uşak İl Teşkilatı Anayasa Değişiklik Paketini Değerlendirdi
AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper ve Uşak Milletvekili Nuri Uslu, 12 Eylül tarihinde referanduma sunulacak Anayasa değişiklik paketinin Türkiye'nin önünü açacağını söyledi. Referandumdan 'hayır' oyu çıkacağına ihtimal dahi vermediklerini söyleyen Alper ve Uslu,"Referandumda halkımızın vereceği kararı saygıyla karşılamaya hazırız. Biz milletin gerekli sağduyuyu göstereceğine inanıyoruz. Hayır çıkacağına ihtimal dahi vermiyoruz"dedi.
Taş Bahçe Düğün Salonu'nda Merkez İlçe Başkanı Nuri Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ve Gençlik Kolları Başkanı Fatih Gündüz ile birlikte referandumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Uslu ile İl Başkanı Alper, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, Türkiye'de her 10 yılda bir darbe yaşandığını ve darbelerin, Türkiye'nin en önemli hastalıkları arasında olduğunu ifade ederek, "Değişiklik paketine, PKK, Abdullah Öcalan, BDP, MHP ve CHP hayır diyor. AK Parti, SP, BBP ve memur, işçi federasyonları ile sivil toplum kuruluşları evet diyor. Hayırcılar ve evetçiler bunlar. Halkımız bunu vicdanında en iyi şekilde değerlendirecektir"dedi.
1982 Anayasası'nın bugüne kadar 85-90 maddesinin değiştirildiğini ve aslında bu Anayasa'nın tamamının değiştirilmesi gerektiğini anlatan Nuri Uslu şunları söyledi; "Türkiye'de bugüne her 10 yılda darbe yaşanmış. Darbe bizim ülkemizin en önemli hastalıkları arasında yer alıyor. Darbe olduktan sonrada darbe Anayasası hazırlayan generaller kenarda oturup millete vesayeti dayatmışlar. Bu Anayasa bu millete uymuyor. Vesayet Anayasası olduğu ve bu elbisenin millete dar geldiği, yakışmadığı herkes tarafından söylendi. Anayasa değişikliği çok zorlu bir maratonla meclisten geçti. Mecliste günlerce süren görüşmeler ve tartışmaları halkımız yakından takip etti. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Bu işin başında tüm partilerle, sivil toplum kuruluşları ve bu konuda söz söyleyebilecek etkili kişilerle görüşmeye başladık. Partiler dışındakiler bu istişareye katıldı. Değişiklik paketi şekillendirildi. Keşke muhalefet partilerle de mutabakat sağlayabilseydik. Ancak biz AK Parti olarak muhalefete gittik ama onlar bize "Gelirler çay içer giderler" dedi. Böyle bir zihniyet olabilir mi ? Biz ne yapacaktık tabiî ki meclise getirip tartıştık. Günlerce süren görüşmeler sonucunda paket halk oylamasına sunuldu. Paketin iptali için CHP Anayasa Mahkemesi'ne gitti. 12 Eylül günü halkımız bu pakete 'evet' diyerek Türkiye'nin önünü açacaktır. Bu değişiklik paketine CHP, MHP, BDP, PKK ve Abdullah Öcalan karşı çıkıyor 'hayır' diyor. AK Parti, BBP, SP, sivil toplum kuruluşları, memur ve işçi konfederasyonları ise 'evet' diyor. Hayırcılar ile evetçileri halkımız en iyi şekilde takdir edecektir. Biz halkın sağduyusuna güveniyoruz"
AK Parti iktidarı öncesi halkın siyasete ve siyasetçiye olan güveninin zedelendiğini anti demokratik uygulamalar ve darbelerin Türk siyasi hayatını olumsuz etkilediğini ifade eden İl Başkanı Hilmi Alper ise 12 Eylül referandumunda değişiklik paketinin halkın onayını alacağını iddia etti. Referandumda hayır çıkacağına ihtimal dahi vermediğini ve halkın vereceği kararı saygıyla karşılayacaklarını anlatan Hilmi Alper, "Türkiye'de AK Parti iktidarına kadar yaşanan olumsuzlukları herkes çok iyi biliyor. Yaşanan krizler, anti demokratik uygulamalar, darbeler milletin önünü tıkadı. Halkımız siyasetçilere ve siyasete olan güvenini yitirdi. Anti demokratik uygulamalar, darbeler ve çeşitli baskılar halkın siyasetten soğumasına neden oldu. AK Parti iktidar olunca milletle birlikte hareket etmeye, yapısal sorunlara çözüm bulmaya başladı. Halkın efendisi değil hizmetkarı olduğumuzu gösterdik. Sağlık, eğitim ve bir çok alanda reformlar gerçekleştirdik. Darbeler ve anti demokratik uygulamalar nedeniyle olumsuz etkilenen siyaset ve siyasetçilere olan güven arttı. Anayasa değişiklik paketi de bu anlamda ülkemizin önünü açacaktır. Bu değişiklik paketi Türkiye'nin önünü açacak. AK Parti'nin çıkarlarını içeriyor diye eleştirilen paket aslında halkın menfaatinedir. Bu eleştiriyi yapanlar haksızlık yapıyor. Halkı kandırmaya çalışıyor"dedi.