Pazara dünyanın en iyisiyiz - Afrika2010

Almanya zaferinin sarhoşluğunu yaşayan İspanya basını Boğalar’ı şimdiden şampiyon ilan etti. AS, “Bu futbol herhalde cennette oynanır”; El Pais, “Gelmiş geçmiş en iyi takımız” diye yazdı



Almanya zaferinin sarhoşluğunu yaşayan İspanya basını Boğalar’ı şimdiden şampiyon ilan etti. AS, “Bu futbol herhalde cennette oynanır”; El Pais, “Gelmiş geçmiş en iyi takımız” diye yazdı

Dünya Kupası tarihinde ilk kez finale kalan İspanya’da basın tüm haberleri bir kenara atıp, manşetlere bu zaferi taşıdı. AS Gazetesi, “Bir numara futbol oynayan İspanya adını finale yazdırdı. Cennette futbol aynen böyle oynanacak” ifadelerini kullandı. Diğer yorumlar şöyle:

l El Pais: Gelmiş geçmiş en iyi takım finalde. Fantazi ve İspanyol dehası, Alman makinesini etkisiz hale getirdi.

l Marca: Dünyanın en iyileri. Ve pazar günü Dünya şampiyonu. Ustaların dersi. İspanya, korkulacak bir Almanya’yı 1. dakikadan 93. dakikaya kadar şaşkına çevirdi.

l El Mundo: En iyi İspanya finalde. İspanya en gösterişli maçında, Almanya’yı yendi. Sonsuzluğa bir galibiyet uzaktayız.

l ABC: Şaka değil, gerçek. Boğalar en yükseğe dokunuyor. Tarihi İspanya. Dört dörtlük bir futbol ve Puyol’un kafasıyla kazandık.

Bu kupa bizden kaçmaz!

Panzerler’i sürklase eden İspanya’nın süperstarı Xavi, “Bu Dünya Kupası artık bizden kaçmaz” diyerek iddialı konuştu.

David Villa, “Bu şimdiden tarihi bir olay, ama şampiyon olmak istiyoruz. Kupadaki en iyi oyunumuzu oynadık. Kupaya sadece 90 dakika uzaktayız. Şimdi sıra Hollanda’da” ifadesini kullandı.

Marchena da şunları söyledi: “Takım olağanüstü bir durumda. Düş kurmaya devam etmeliyiz. Hollanda’ya saygı gösteriyoruz ama onlardan korkmuyoruz.”

Kartal’dan kovuldu Boğa’da zirve yaptı

İspanya Milli Takımı’nı Güney Afrika’da finale çıkartan ve ülke tarihinde ilk kez bu başarıya imza atan Teknik Direktör Del Bosque, 2004-05 sezonunda Beşiktaş’ın başında yer almıştı. Başkan Yıldırım Demirören’in büyük umutlarla getirdiği İspanyol hoca ilk yarı sonuna kadar takımda kalmış, daha sonra yönetim tarafından görevine son verilmişti. Siyah-beyazlı takımın başında 17 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 yenilgi elde eden Bosque’nin Beşiktaş’ı 29 puanla sıralamada  5. olurken, lider Fenerbahçe’nin 14 puan gerisinde kalmıştı. Ancak Bosque, Kartal’daki başarısızlığının aksine, İspanya Milli Takımı’nda kariyerinin en önemli başarılarından birisini elde etti.

 

Star Gazete