Dünya Kupası'nda ilk finalist belli oluyor

Dünya Kupası'nda ilk finalist Uruguay-Hollanda maçıyla belirleniyor. İki takımda da önemli eksikler var.

Dünya Kupası'nda ilk finalist Uruguay-Hollanda maçıyla belirleniyor. İki takımda da önemli eksikler var. Uruguay yarı finale çeyrek finalin dramatik kahramanı Luis Suarez'den yoksun çıkacak.

Gana'nın ağları giden topunu 120. dakikada eliyle çıkarıp kırmızı kart gören Suarez, Gana'nın kaçırdığı penaltı sonrası ülkesi adına ne kadar doğru bir iş yaptığını kanıtladı.

Suarez'in yanı sıra defans oyuncusu Jorge Fucile sarı kart cezası yüzünden oynamayacak. Sakatlığı yüzünden turnuvayı kapatan orta saha oyuncusu Nicolas Lodeiro da Uruguay'ın eksikler listesinde.  

Savunmanın değişmezi kaptan Diego Lugano'nun durumu kritik. Çeyrek finalde sakatlanan Lugano ve patneri Diego Godin hakkındaki karar da maç saati yaklaşırken verilecek.

Çeyrek finalde Brezilya'yı geriden gelip saf dışı eden Hollanda'da iki cezalı var. Sağ bek Gregory van der Wiel ve defansif orta saha oyuncusu Nigel de Jong yarı finalde oynamayacak.

Sakatlıkları bulunan forvet Robin van Persie ve savunmacı Joris Mathijsen forma giyebilecek düzeyde.

Dünya Kupası tarihinin ilk şampiyonu Uruguay, 1970'ten sonra ilk kez yükseldiği yarı finalde son  basamağa çıkmak için en çok golcüsü Diego Forlan'a güveniyor.

Dünya futbolunda hep bir değer olarak yer alan ancak Dünya Kupası'nı hiç kazanamayan Hollanda bu kez başarmak için çok istekli. Hollanda'da gözler dört golle takımın en skoreri durumundaki Wesley Sneijder'in ve Arjen Robben'in üzerinde olacak.

Cape Town'ın Green Point Stadı'nda oynanacak Uruguay-Hollanda yarı finalini Özbek hakem  Ravşan İrmatov yönetecek.


CNN Türk