Bodrum Açıklarında Kaybolduğu İddia Edilen Tekne Aranıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında bir teknenin su aldığı ihbarı üzeri üzerine başlatılan arama kurtarma çalışması devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 22.00 sıralarında bir ihbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri arama çalışmasını sürdürüyor.
Dün akşam saatlerinde, Bodrum ilçesi ile Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası arasında bir guletin battığı yönünde gelen ihbar üzerine, sahil güvenlik güçleri harekete geçti. İhbarın alınması üzerine başlatılan arama kurtarma çalışması devam ederken, battığı ileri sürülen teknedeki kaptanın yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

TEKNE YENİ ALINMIŞ
Arama kurtarma çalışması başlatılan teknenin Datça Limanı'ndan hareket ettiği ve kaptanının ise Mehmet Teker (50) olduğu öğrenildi. Tekne kaptanının bacanağı olduğunu belirten ve Turgutreis Limanı'nda Sahil Güvenlik konteynırı çevresinde gelecek haberleri bekleyen Hasan Baydar (48), olayla ilgili olarak, "Bacanağımın kızı aradı. Tekne su alıyormuş. 'Eniştene söyle ilgililerden yardım istesin' demiş. Kendisi de yardım çağrısında bulunmuş. Akşamdan beri haber bekliyoruz" dedi.
Konuyla ilgili olarak, "Datça Limanı'ndan çıkmışlar" diyen Baydar, "Bodrum ile İstanköy arasında açık denizde kaldık, demişler. Ben aradığımda telefonları çekmiyordu. Suya atlamış da olabilirler. 12 metrelik bir tekne idi. Amatör balıkçı avlanma için tekne almıştı. Şu ana kadar olumlu veya olumsuz bir bilgi yok. Aramaya devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.
Hasan Baydar teknede Mehmet Teker ile birlikte teknenin satın alındığı kişi ve bir başka kaptan olmak üzere toplam 3 kişinin bulunduğunu söyledi.