Beyaz Saray Önünde Netanyahu'yu Protesto Gösterisi

ABD Başkanı Barack Obama'nın İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu kabulü sırasında Beyaz Saray'ın karşısında bulunan Lafayette Parkı'nda toplanan bir grup, Netanyahu'yu protesto etti.

Filistin ablukasını protesto eden grup, Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak İsrail aleyhine sloganlar attı. Gösterilerde Yahudi, Hıristiyan ve Müslüman konuşmacılar kalabalığa hitap etti. Ortodoks Yahudilerine ait "Neturei Karta" adlı kuruluşun sözcüsü Haham Yisroel Dovid Weiss, İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemilere saldırısıyla ilgili olarak, "Bunun din ile hiçbir alakası yoktur. Dinler uzun yıllar boyunca beraber barış içinde yaşamıştır. O zamanlar ne bizi koruyan Birleşmiş Milletler ne de insan
hakları vardı ama biz yine de varlığımızı sürdürdük" diye konuştu.
Protestolara ABD'li sivil toplum örgütü CODEPINK üyeleri de katıldı. Örgütün kurucusu Medea Benjamin, "ABD hükümeti, İsrail'in politikalarını değiştirme konusunda gerekeni yapmadı. Bu yüzden Gazze'ye yardım götüren gemideki Türkler ve bizim gibi örgütler bunu yapmak zorundaydı" dedi.
Müslüman Amerikanlar Derneği Özgürlük Vakfı Yöneticisi Imam Mahdi Bray de, organizasyonunun amacının ABD'nin İsrail politikalarına destek vermemesini sağlamak olduğunu anlattı.
Gösterilere katılan savaş karşıtı ANSWER Koalisyonu'nun lideri Brian Becker ise, İsrail ablukasına karşı çıktıklarını belirterek, ABD'nin İsrail'e verdiği para desteğinin durdurulması gerektiğinin altını çizdi.