‘Katliamın organizatörleri Silivri Cezaevi’nde yatıyor’ - POLİTİKA

Başbağlar katliamının Sivas’la birlikte önceden planlandığını belirten davanın avukatı Hüsnü Tuna, “Katliamda Perinçek’in büyük payı olduğunu düşünüyorum. Organizatörleri Silivri’de” dedi



Başbağlar katliamının Sivas’la birlikte önceden planlandığını belirten davanın avukatı Hüsnü Tuna, “Katliamda Perinçek’in büyük payı olduğunu düşünüyorum. Organizatörleri Silivri’de” dedi

GÜL ÇELİKKOL  İSTANBUL

Türkiye, Sivas Katliamı’nın üç gün ardından gerçekleşen Başbağlar Katliamı’nı anıyor. 33 sivilin öldürülüp köyün ateşe verildiği Erzincan’ın Başbağlar Köyü’ndeki katliamın 17 yıldır aydınlatılamamasına tepki büyük. Konunun uzmanları ise, karanlık elin Ergenekon olduğu görüşünde birleşiyor.

KÜRT SORUNUNU ÇÖZME KARARI ÇIKTI

Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu: Her şey Uğur Mumcu suikastiyle başladı. Ardından Eşref Bitlis, Özal’ın şüpheli ölümü, 33 askerin alçakça infazı, Madımak olayı ve Başbağlar... Bahtiyar Aydın Paşa ve Binbaşı Cem Ersever’in ölümleri. 1993 bir nevi iç darbeler dönemidir. Amaç darbe ortamı hazırlamaktı. Çünkü 1993’te MGK’dan bir barış kararı çıktı. PKK’yı bitirmek için irade çıktı ortaya. Bu sabote edildi. Çekiç Güç’ün 36. parelele doğru gelmesi istendi ve geldi. Bunun arkasında Irak’ı bölmek Kuzey Irak’ta otonom devlet yaratmak ve İsrail’in güvenliğin sağlamak vardı. Çekiç Güç buna destek verdi.

TERÖRİSTLER SİVAS’TAN ÖNCE GELDİ

Başbağlar katliamı davası avukatlarından AK Parti Milletvekili Hüsnü Tuna: Katliamı gerçekleştirenlerin listesi var. Belgeler ve itiraflarla sabit. Anmada bunları isim isim okuyacağım. Bunu mahkeme biliyordu ama bu hususa girmediler. 30 Haziran’da Tunceli’den teröristler geldi ve Sivas’taki olay olmadan Başbağlar’ın yakınında bekledi. Balyoz’daydı sanıyorum, ‘Ali Balkız öldürülecek, sonra da Sünnilerin gittiği alış veriş merkezi bombalanacak’ diye bir plan var. Aynı plan, Sivas ve Başbağlar’da uygulandı. Ergenekon’a, bu iki olayın girmesi gerekiyor. Bu olaylarda Doğu Perinçek’in büyük payı olduğunu düşünüyorum. Aziz Nesin’i Sivas’a gönderen ekip, Doğu Perinçek ekibi. Bu olayın esas müsebbipleri, organizatörleri ben Silivri’de diyorum.

600 metrelik dev bayrak

Katliamda hayatlarını kaybedenlerin anılacağı tören öncesi köy halkı yaklaşık 600 metrekarelik bir Türk Bayrağı hazırlatıp Yılan Dağı’na yerleştirdi.

 

Star Gazete